Christina Laurberg Petersen håber, at de snart må blande eleverne igen

Lærer: Håber eleverne snart må arbejde og lege på tværs af klasser

Normalt er Christina Laurberg Petersens elever ofte blandet med resten af 2. årgang eller andre i indskolingen. De lærer flere at kende, lærer at tage hensyn og oplever at være både de små og de store. Det er vigtigt, og det har corona forhindret.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Christina Laurberg Petersen på Søndervangskolen i Glostrup har ikke været så bekymret under corona-perioden, men lige nu ligger hun hjemme isoleret i kælderen - syg af corona.

Lige nu satser hun på at være rask til på mandag og komme tilbage i skole. Hun glæder sig til, at alt må åbne igen, og alle kan få en mere normal hverdag.

"Jeg har taget det stille og roligt under corona, men vi har selvfølgelig levet op til alle anbefalinger. Vi havde haft rigtig mange syge på skolen, og jeg har kolleger, der af forskellige grunde har været bekymrede", fortæller hun.

Forleden var knapt halvdelen af de voksne på Søndervangskolen i Glostrup syge, så det har været svært at få tingene til at hænge sammen på skolen. Og omkring tre ud af fire elever har på et tidspunkt været syge af corona.

Ministeriet: Der opfordres stadig til test i skolerne efter på tirsdag 

Hun er spændt på, om anbefalingerne fra på tirsdag fortsat vil gå på, at eleverne skal være i stamklasser, eller om de igen må begynde at bryde op.

"Vi underviser normalt meget på tværs af klasser, men det har vi jo ikke kunnet i et par år. Så min 2. klasse er slet ikke vant til det, og det giver ellers så meget. De lærer at tage hensyn også til dem, der er mindre og de bliver passet på af de større. Men lige nu må de jo ikke engang være sammen i SFO. Det er de faktisk kede af. Jeg tænker, at de har en meget mindre omgangskreds, end vi er vant til, at børnene har".

God støtte fra forældrene 

Hun fortæller, at SFO'en kører med nogle klasser i nogle af ugens dage og på andre dage holdes børnene klassevis i netop deres klasseværelse. Så lige nu flyder det med legesager i klasseværelset.

Christina Laurberg Petersen tror ikke, at hendes elever har et fagligt efterslæb på grund af corona, og forældrene har støttet godt op om den vanskelige situation.

Hun fortæller, at både forældre og børn har taget det hele meget roligt, og hvis en elev har været hjemme uden at have det skidt, så har forældrene hentet opgaver og materialer på skolen, som de kunne arbejde med hjemme.