Selvom du bor sammen med en coronaramt person, forventes du at gå på arbejde. Med mindre jeres boligforhold er sådan, at den syge ikke kan isolere sig.

Lærere fra hjem med smitte skal på job - hvis den smittede kan isolere sig

Mandag gav sundhedsminister Magnus Heunicke efter for bekymrede forældre og sagde, at børn fra hjem med corona-smitte skulle blive hjemme fra skole og daginstitution. Men lærere skal møde op, med mindre de bor 'i familier, hvor det ikke kan lade sig gøre at gennemføre en selvisolering efter bogen'.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sundhedsstyrelsen ændrer linje: Børn med coronasmittede i familien skal ikke i skole 

Det svar gav Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm til Politiken på gårsdagens corona-pressemøde.

Rådmand i Aarhus Kommune Thomas Medom Hansen har opfordret ansatte, der bor i et hjem med coronasmitte til at blive hjemme, og hans partifælle Jacob Mark har også kæmpet for ens regler for børn og ansatte:

"Så nu gælder det altså for alle ansatte, at hvis der er Covid19-smitte i hjemmet så skal man blive hjemme, hvis man ikke kan isolere sig selv. Det synes jeg er en meget klogere melding, end at alle bare forventes at møde op uanset situationen i hjemmet. Tak for den", skrev han i aftes på Facebook. "Men hvor ville det dog være meget lettere, hvis der kom en klar retningslinje: Børn og ansatte - uansat sektor - skal ikke møde op, hvis der er smitte med Covid19 i hjemmet. Jeg håber stadig, at vi kan nå derhen i løbet af dagen i morgen. Det arbejder vi på. Men nu kom vi så langt".

I Politiken undrer flere eksperter sig over, at personalet forventes at møde op, for en smittet risikerer at smittet sin partner, flere dage før han eller hun får symptomer og isolerer sig.

"Jeg forstår ikke logikken i, at børnene skal blive hjemme, men ikke de voksne. Det logiske er at sikre, at medarbejderne ikke har eller har haft kontakt med smittede", siger epidemiologiprofessor Thorkild Sørensen til avisen.

DLF: Er du utryg ved at arbejde på skolen - så kontakt din læge

Læs mere

Politiken