Corona: "De skal nok indhente det"

72 procent af lærerne svarer i en ny undersøgelse ja til, at de har elever, hvis faglige niveau er faldet under coronakrisen. De fleste mener dog, at eleverne kan indhente det tabte igennem deres skoletid. Flere peger på dalende motivation som et større problem end et fagligt efterslæb.

Publiceret

OM UNDERSØGELSEN

Undersøgelsen er udført af A&B Analyse i perioden 20. majtil 1. juni. Indsamlingen er foretaget via internettet somselvudfyldt spørgeskema sendt til Folkeskolens Lærerpanel,fortrinsvis lærere og skolepædagoger. 1.417 personer blev inviterettil at deltage, 364 svarede.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Karina Beringer fra Gedved Skole i Østjylland mener, at det er ren panik at tale om et massivt læringstab blandt danske skoleelever i kølvandet på 15 måneders coronakrise med skolenedlukninger og hjemmeundervisning.

"Det er en storm i et glas vand. Det er jo ikke sådan, at vi ikke har undervist dem, bare fordi de har været derhjemme", siger hun.

"Nogle elever har nydt godt af roen ved at være derhjemme og få lavet noget, de ikke plejer at lave. Og så er der nogle, der har haft det vildt slemt med at sidde alene og ikke har kunnet motivere sig selv. Jeg fornemmer, at det går lige op i sidste ende", siger Karina Beringer.

Det kan lærer Hanne Howard, der blandt andet underviser udskolingselever på H.C. Andersen Skolen i Vollsmose i Odense, genkende.

"I udskolingen er der en afmatning blandt eleverne, den opleves som manglende engagement og kommer til udtryk i deres holdning til fremtiden og bekymring omkring corona", har hun skrevet i en kommentar i undersøgelsen.

Hun uddyber i telefonen:

"Jeg oplever, at de har fået trukket tæppet væk under sig. Der er ikke noget håb, for der er ingen kontrol. Så vi prøvede at lave sådan nogle tricks med at kigge langt frem med dem, at sætte nogle mål og se frem til en tid uden corona. Det værste har helt klart været det psykiske. De havde intet håb, og vi har ikke kunnet hjælpe dem, for vi har jo været lige så usikre", siger Hanne Howard.

Powered by Labrador CMS