Debat

Kan vi lige få en pause?

Der er næsten lige så mange meninger om skole og covid-19, som der er lærere (og politikere). Mange af meningerne er efterhånden blev meget højlydte.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi er alle rigtig trætte af corona - restriktioner eller ej - og ligesom børn på bagsædet af en bil på vej ned ad de tyske motorveje i sommervarmen bliver vi efterhånden mere og mere utålmodige og snerrer højlydt ad hinanden. Vi vil ud!

Nogle råber, at alt skal åbne. De fleste bliver ikke særligt syge, og børnene blander sig alligevel med hinanden i fritiden. Andre knurrer, at skolerne burde gå over til onlineundervisning og tage hensyn til de svage. Samt alle meninger ind imellem.

Men der er en ting, de fleste kan blive enige om at skælde ud over: uklare og vage retningslinjer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det var for eksempel helt til hest, at ministeren holdt et pressemøde klokken 10, dagen inden skolerne åbnede igen - og her meldte noget andet ud end det, der stod i den skriftlige vejledning, som skolerne har indrettet sig efter. Der skulle kun undervises i stamklasser - også i valgfag. Basta!

Flere skoler omorganiserede deres undervisning. Så kom der en ny vejledning. Den adskilte sig ikke væsentligt fra den tidligere. Det var stadig anbefalinger, som kun skulle gennemføres, hvis det var foreneligt med undervisningen.

Men den nye indeholdt nu eksempler på, hvad skolerne kunne gøre: Man kan udskyde valgfag eller holde undervisningen i to lokaler. Kommunen kan også godkende (og betale?), at der tildeles to lærere, så eleverne kan blive i stamklasserne. Men kun hvis det kan lade sig gøre.

Anbefalinger er gratis, påbud koster penge. Mistanken om, at økonomiske hensyn spiller ind og forårsager, at der står kan i stedet for skal, ligger ligefor og luftes livligt rundtomkring.

Uanset hvad er det den virkelighed, vi skal leve med i hvert fald nogle uger/måneder endnu. Men SÅ er det også overstået …

Kommer der ikke snart en rasteplads, så vi kan lukke munden på os selv og hinanden med en is.

Powered by Labrador CMS