Et meget stort antal borgerne i de nordjyske kommuner blev testet i sidste uge, og smitten er faldende.

Nordjylland: 5.-8.-klasserne må komme tilbage i skole

Det blev kun til én uges hjemsendelse for 5.-8. klasse i de syv nordjyske kommuner. Ved et pressemøde fredag lempede sundhedsminister Magnus Heunicke restriktionerne, også på skoleområdet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn i 5.-8. klassetrin kan komme tilbage i skole, og anbefalingen om ikke at krydse kommunegrænser inden for de syv berørte kommuner fjernes også, sådan at børn må krydse kommunegrænsen for at komme i skole. Det anbefales dog fortsat, at man ikke krydser grænsen til andre kommuner.

Undervisningsministeriet oplyser, at reglerne om nødundervisning fortsat gælder, så skolerne kan altså fortsat meddele elever og forældre, at undervisningen foregår hjemmefra, hvis det er nødvendigt. Nødundervisningsbekendtgørelsen betyder også, at eleverne ikke har krav på fuldt skema. 

Lempelsen af restriktionerne i nordjylland skyldes, at smitteniveuaet er faldet i løet af den seneste uge - i de syv kommuner fundet 72 smittede pr. 100.000 i den seneste uge, hvor tallet for ugen før 115. Og så forventer man, at alle mink i området er aflivet senest mandag. De særlige coronarestriktioner som følge af smittespredningen fra mink gælder i Brønderslev, Vesthimmerland, Læsø, Thisted, Frederikshavn, Hjørring og Jammerbugt Kommuner.