DLF: Luk skolerne i de syv kommuner helt ned

Man bør lukke de nordjyske skoler helt ned, mener Danmarks Lærerforening, efter at regeringen netop har meldt ud, at 5.-8. klasse skal fjernundervises fra på mandag for at inddæmme coronasmitten.

Publiceret Senest opdateret

SMITTET I SKOLEN?

Smitten stiger blandt børn og teenagere, og mangelærere frygter at tage coronasmitte med hjem fra skolen. Meneksperterne beroliger med, at børn ikke smitter retmeget. Folkeskolen vil gerne kaste lys over,hvor mange lærere, der bliver smittet på skolen. Har du grund tilat tro, at du er blevet smittet med coronavirus på jobbet? Såkontakt redaktionen på folkeskolen@folkeskolen.dk eller klikher

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

5.-8. klasse sendes hjem i syv nordjyske kommuner 

"Med så omfattende en nedlukning af samfundet i kommunerne er det også logisk at lukke ned for skolerne i en periode. Der er ingen tvivl om, at langt de fleste lærere vil gå rigtig langt for at opretholde en så normal skolegang som muligt, indtil vi er ude på den anden side af pandemien. Men med den nordjyske mutation af coronavirusset mener vi helt klart, at det er helt nødvendigt at sende alle skolebørn hjem. For lærernes, elevernes og samfundets skyld", siger formand for Lærerforeningen Gordon Ørskov Madsen i en pressemeddelelse.

Lærerne i Nordjylland er meget bekymrede, fortæller Gordon Ørskov, der har været i kontakt med de nordjyske lærerkredse i dag. 

"Fjernundervisning er absolut en nødløsning, og jeg ved, det er meget at bede vores medlemmer om. Men denne situation er ekstraordinær, og vi bliver nødt til at tilpasse os udviklingen i pandemien, der udvikler sig dag for dag", siger Gordon Ørskov.