Fik du læst… det bedste fra billedkunstnetværket

Det har været en mærkelig tid og ingen vil undre sig over det, hvis du har misset en artikel eller to her på folkeskolen.dk/billedkunst. Men vi har været aktive, og her har vi samlet forårets bedste artikler, blogindlæg med mere her. God fornøjelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Artikler

Billedkunsten rykker ud

Med land art som emne er der ikke brug for billedkunstlokale og ingen redskaber, der skal afsprittes, før de skifter hænder, så det er en oplagt billedkunstaktivitet i en coronatid. Men den kan også bruges uden fokus på smittefare.

 

Matematikopgaver om insekter er produceret i billedkunst

Man kan sagtens forene billedkunst med matematik. Eleverne i inklusionsklasserne på Svinninge Skole har savet, limet, tegnet og formet insekter som har været udgangspunkt for matematikopgaver

 

De praktisk-musiske valgfag er hårdt ramt

Valgholdene i billedkunst lider under coronakrisen. Der har ikke været  meget nødundervisning i faget, og selv nu, hvor de ældste elever er tilbage i skole, er mange faglokaler fortsat lukket land. For nogle hold er der kun et halvt år til eksamen.

 

Blogindlæg

Billedkunst i en coronatid - fordele og ulemper

Lisbeth Reinholdt ser glasset som halvt fyldt og har fundet indtil flere fordele i de vilkår, nødundervisningen giver. Blandt andet mere kreative elever.

 

Den hurtige - vi maler med vand

Sarah Urgaard og hendes elever improviserede sig frem til en særdeles flygtig ny kunstform.

 

Yes - nu skal vi have billedkunst i 6. klasse

Efter sommerferien skal 6.-klasserne have billedkunst. Formanden for Danmarks Billedkunstlærere har gjort sig nogle overvejelse i den anledning.

Anmeldelse 

Billedkunst med ført hånd? 

Der er udkommet en ny billedkunstbog, 'Boost din billedkunst'  - læs anmeldelsen på folkeskolen.dk/billedkunst

God læselyst - og god sommer herfra.