I Ballerup er der så få medarbejdere, der kan gå på arbejde, at man har valgt at lukke skolerne under en evt lockout. Se hvor mange tjenestemænd, der er på din skole på kortet under artiklen.

Ballerup lukker skolerne 100 procent ved en strejke

Der er så få ansatte på Ballerups skoler og fritidsordninger, der ikke er omfattet af strejkevarslet fra 4. april, at kommunen har meddelt forældrene, at skolerne holder lukket, hvis strejken bliver en realitet. Se danmarkskortet over antal tjenestemænd, der skal på arbejde på landets folkeskoler under en konflikt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har så få medarbejdere, der er tjenestemænd eller ikke er organiserede i de berørte organisationer, at det ikke giver mening at holde åbent", forklarer centerchef for Skoler, Institutioner og Kultur Ulla Blom Kristensen.

De få medarbejdere, der ikke er omfattet af strejken, skal møde op på skolen og varetage opgaver, men der vil ikke være nogen børn at undervise.

Både Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen BUPL og HK Kommunal har varslet strejke i Ballerup, så det er både lærere, pædagoger, viceinspektører og skolesekretærer, der strejker. Kun den øverste skoleleder, tjenestemandsansatte, og medarbejdere, der ikke er medlemmer af de overenskomstbærende fagforeninger, skal møde på job, hvis strejken bliver en realitet. 

Specialskolerne Kasperskolen, Ordblindeinstituttet og STU-skolen UUC Maglemosen holder dog åbent som normalt, da de tre specialskoler i Ballerup ikke er omfattet af hverken strejke- og lockoutvarslerne.

KL undtager alle lærere med timer i specialklasser fra lockouten

Kun 3 procent af lærerne i Ballerup er tjenestemænd. Under lærerlockouten i 2013 var der godt 8000 tjenestemænd, som underviste, mens de øvrige lærere var låst ude fra arbejdspladsen, men da lærere ikke er blevet ansat som tjenestemænd siden 1993, er tre fjerdedel af de daværende tjenestemænd nu gået på pension.

På dette kort kan du klikke ind på kommunerne og se, hvor mange tjenestemænd, der er på de enkelte skoler: