"Jeg føler mig så alene i overbygningen", siger Jette Nilausen, der er tjenestemand i arbejde.

Tjenestemand i arbejde under lockout: Det er surrealistisk

Jette Nilausen er tjenestemand og passer troligt sit arbejde på Toftevangskolen i Birkerød i Nordsjælland. Næsten helt alene. Skolen er normalt fuld af liv, nu er den tom. Det er helt surrealistisk, siger hun.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi går ind i fjerde uge med lockout. Jette Nilausen stiller sin cykel i det tomme cykelstativ ved Toftevangskolen i Birkerød i Rudersdal Kommune i Nordsjælland, der plejer at være fyldt til randen af voksen- og børnecykler. Hun passer troligt sit arbejde som klasselærer i overbygningen. Som den ene af tre tjenestemænd på skolen.

Tillidsrepræsentant: Synd for Michael Ziegler

"Det er helt surrealistisk at komme på arbejde, fordi skolen er en levende, dynamisk arbejdsplads, fuld af liv og meninger og mennesker, og nu er der tomt", siger Jette Nilausen.

"Jeg har alle mine elever, de passer deres undervisning, på den måde går det rigtig, rigtig godt. Normalt er man en del af et team, hvor man vender og sparre med hinanden. Jeg har i tre uge lavet eneundervisning. Jeg elsker at komme ind i klassen, og når jeg lukker døren dér, er det fint og som sædvanligt. Men jeg mangler hele den dynamik der er omkring vores udskoling. Jeg føler mig så alene i vores udskoling", tilføjer hun.

Lad os få en ordentlig løsning på konflikten

Bare der snart kommer en ordentlig løsning på konflikten, siger hun. Hun elsker at undervise og blev for nylig kåret som Danmarks bedste lærer.

Danmarks bedste lærer er tankelæser og cirkusklovn

"Jeg håber på, at man finder en løsning, der kan tilfredsstille begge parter. Vi skal lave verdens bedste folkeskole, og det gør man kun ved at samarbejde og ved at lytte til hinanden, og så må man give lidt på begge sider. Det dér med at være ultimativ og sætte hinanden op med ryggen mod muren, det er ikke en måde, man løser noget på", siger Jette Nilausen.

"Hvis jeg som lærer stillede mine elever op med ryggen mod muren, og jeg tromlede ned over dem, så ville jeg slet ikke nå de resultater, jeg når ved at tale med dem, lytte til dem og finde en løsninger sammen med dem", funderer hun og går ind i skolen og passer sin undervisning.

Senere på dagen skal Jette Nilausen til stormøde med kommunens omkring 500 lærere i Birkerød Idrætscenter.  Nok er hun tjenestemand, men hun er først og sidst lærer og kollega, og hun støtter, hvor hun kan. Forleden lavede hun for eksempel forskellige aktiviteter i gågaden i Birkerød sammen med sine kolleger.

Rudersdalkredsen har under lockouten afholdt stormøder hver mandag, hvor ugens aktioner planlægges.