Debat

Michael Zieglers spil for galleriet

Alskens kommentatorer har travlt med at kommentere de igangværende overenskomstforhandlinger. Men indblikket mangler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Laust Høgedahl, postdoc ved Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet, vurderer i Politiken 2/4, at en overenskomstaftale kun vil være mulig, hvis arbejdsgiverne beholder ledelsesretten, som den er defineret i Lov nr. 409: "Det må lærerne nok indstille sig på." Høgedahl synes at have glemt - eller ved han det bare ikke? - at det indstillede lærerne sig på allerede i 2013. Men lige meget hjalp det. KL's mål var ikke forlig, men forlis og lovindgreb. Det er naivt at tro, at KL nu fem år senere er indstillet på at give noget af rovet fra dengang tilbage. Michael Zieglers tale om små knaster og stor vilje er et spil for mediegalleriet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget