Formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Øskov Madsen håber, Undervisningsministeren vil tage imod DLF's tilbud om, at lærerne vil undervise 25 timer om ugen.

Nye tal: Lærerne underviser mere

Nye tal viser, at lærerne sidste skoleår brugte en halv time mere om ugen på undervisning end i skoleåret 2009/2010. ”Det vidste vi godt”, lyder det fra DLF, som opfordrer ministeren til at tænke lærernes arbejdstid på en helt ny måde.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunerne har de sidste par år indberettet lærernes undervisningstal til Uni-C, og den nyeste opgørelse for skoleåret 2011/12 viser, at den tid lærerne bruger på undervisning er steget med cirka en halv time om ugen siden 2009/10. "Lærernes tid med eleverne er steget en anelse. Det er godt, for læreren er den helt afgørende faktor for elevernes læring. Med regeringens folkeskoleudspil lægger vi op til, at lærerne fremover tilbringer mere tid sammen med eleverne. Det kan både være i den fagopdelte undervisning - altså i dansk, matematik, engelsk, musik og så videre - og i de nye aktivitetstimer," siger Børne- og undervisningsminister Christine Antorini på Ministeriet for Børn og Undervisnings hjemmeside.

Opgørelsen viser, at lærernes planlagte undervisningstid i skoleåret 2011/12 er 39,6 procent svarende til 16,5 undervisningstimer om ugen for kommuner med 2008-Arbejdstidsaftalen (A08), hvor andelen i 2009/10 var 38,8 procent (16,1 timer pr. uge).

DLF opfodrer Antorini til at nytænke skoledagen Formand for overenskomstudvalget i DLF, Gordon Ørskov Madsen, har flere gange opponeret mod Uni-Cs måde at opgøre lærernes arbejdstid på.

DLF: Antorini bruger misvisende tal

Han mener, at regeringen med tallene vil fortælle den samme historie en gang mere. "Vi ved godt, at tallene er stigende. Man kan se hvor mange lærere, der er afskediget, hvor mange skoler, der er blevet sammenlagt, og hvordan man mange steder har ændret den lokale aftale, så der er blevet skabt plads til mere undervisning", siger Gordon Ørskov.

Han så hellere, at undervisningsministeren forholdt sig til DLF's forslag til en helt nye måde at lave undervisning på. "Nu tænker vi undervisning på en helt anden måde. Vi vil gerne skaffe 25 timers undervisning om ugen. Det er meget mere interessant at tage udgangspunkt i".

DLF: Lærerne vil undervise 25 timer om uge