”Det var vigtigt både for os og for kommunen at signalere, at vi egentlig er godt tilfredse med den nuværende aftale, og at kommunen og lærerne ingen interesse har i at være i konflikt med hinanden,” siger formand for Tønder Lærerkreds Ulrik Nielsen om den nye arbejdstidsaftale.

Ny arbejdstidsaftale er på plads i Tønder

Tønder Lærerkreds er blevet enige med kommunen om arbejdstidsaftalen for næste skoleår. Den nye aftale ligner på mange måder den eksisterende, og ifølge formand for Tønder Lærerkreds Ulrik Nielsen sender aftalen et vigtigt signal i en tid, hvor KL og DLF kæmper om arbejdstidsaftalernes fremtid.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nye arbejdstidsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Lærerkreds blev underskrevet i sidste uge, fortæller formand for lærerkredsen Ulrik Nielsen.

Han understreger, at den nye arbejdstidsaftale stort set er en videreførsel af den nuværende arbejdstidsaftale.

Både Tønder Kommune og Lærerkredsen var glade for den eksisterende aftale, og den nye aftale sender da også et vigtigt signal i en tid, hvor KL og DLF kæmper om, hvorvidt der fremover, vurderer kredsformanden.

"Det var vigtigt både for os og for kommunen at signalere, at vi egentlig er godt tilfredse med den nuværende aftale, og at kommunen og lærerne ingen interesse har i at være i konflikt med hinanden," siger han.

Kommuner indgår arbejdstidsaftaler med lærerne

Kommune: Aftale sikrer høj undervisningsprocent Lisbeth Hoff, stedfortræder for Tønder Kommunes skole- og dagtilbudschef, har været med til at repræsentere Tønder Kommune i forhandlingerne. Hun ser også positivt på den nye aftale.

Hun fortæller, at kommunen har lagt stor vægt på at fastholde en høj undervisningsprocent, samt at sikre, at den nye aftale kan fungere godt på kommunens skoler på samme måde, som den nuværende aftale gør det.

"Vi har set, at det med den nuværende aftale kan lykkes at sikre en høj undervisningsprocent, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, for det har været et vigtigt element for os," siger Lisbeth Hoff.

Det er tredje år, Tønder Lærerkreds og Tønder Kommune indgår en A08-aftale. Der været god dialog mellem kommune og lærerkreds undervejs, og det har været med til at skabe enighed om arbejdstidsaftalerne, vurderer hun.

Evaluering: A08 har ændret lærerrollen

"Vores arbejdstidsaftale ser ud til at fungere rigtig godt ude på skolerne. Det er let for leder, TR og lærere at få tingene aftalt i hverdagen, og det er vi selvfølgelig glade for. Vi er rigtig godt tilfredse med de elementer, som er i aftalen."

KL og DLF forhandler i øjeblikket, og i den forbindelse har KL meldt ud, at de vil af med arbejdstidsaftalerne. Det er dog ikke noget, Tønder Kommune har skævet til undervejs i forhandlingerne, fortæller Lisbeth Hoff.

"Vi har forholdt os til det, vi ved, og ikke det, som måske kommer til at ske i fremtiden. Det, vi ved, er at vi har et skoleår, som starter til august, som vi skal have planlagt," siger hun.