Parterne mødtes første gang i december for at udveksle krav.

Langsom start for overenskomst-forhandlingerne

I dag skulle første forhandlingsmøde have været afviklet mellem KL og de kommunalt ansattes organisation KTO, men det er blevet aflyst. Der foregår løbende afklaringer i en række arbejdsgrupper – også om lærernes arbejdstid.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overenskomstforhandlingerne er i gang, men det går en anelse langsommere, end det var planlagt. I går blev der nedsat en række arbejdsgrupper mellem KTO og KL. Arbejdsgrupperne skal afklare, hvordan parterne står inden for de generelle krav.

Der er blandt andet nedsat arbejdsgrupper om emner som tillidsrepræsentanter, barsel og ligeløn, seniorpolitik, tillid og kvalitet og tryghed.

"Arbejdsgrupperne afdækker, hvad der er i kravene. Men man går også videre og finder nogle retninger, som forhandlingerne kan gå, og det er først, når man har været igennem den øvelse, at de politiske forhandlinger kommer ind", siger lærernes formand Anders Bondo Christensen som også er formand for KTO, som repræsenterer omkring 515.000 ansatte i kommuner og regioner.

"Teknikerne er i tæt kontakt med os, men der er mange tekniske drøftelser, der skal være på plads, før man begynder at se konturerne af en aftale. Når vi har aflyst det politiske møde, så er det fordi, vi ikke er så langt, at det giver mening at samle så mange politikere".

Lærerne stjal billedet ved overenskomststart

Næste møde er planlagt til den 15. februar.

Lærernes forhandlinger er også igang

Anders Bondo fortæller, at der på lærernes område også er blevet nedsat arbejdsgrupper.

"Der er nedsat en arbejdsgruppe, som handler om arbejdstid, fordi KL har stillet krav om det. Vi havde også et krav om, at lærerne skulle have muligheder for at leve op til folkeskolelovens bestemmelser. Det krav er blevet koblet op på arbejdstid. Sådan puljer man det", forklarer Anders Bondo.

Men han siger også, at der er lang vej til en aftale.

"Det tager lang tid at lave en arbejdstidsaftale. Man skal ikke tro, at det kan gøres på en uge. Sidste gang tog det seks år", siger Anders Bondo.

Powered by Labrador CMS