Ulla Erlandsen er tilfreds med den arbejdstidsaftale, der blev genforhandlet 3. marts.

Dragør opdaterer arbejdstidsaftale: Det er godt for rekrutteringen

Kun få forhold skulle ændres i aftalen om lærerne i Dragørs arbejdstid, da aftalen fra 2014 udløb. Lærerformand og skolechef er begge glade for resultatet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerkredsformanden for Amagerkredsen Tårnby/Dragør Ulla Erlandsen er glad for den aftale, der 3. marts landede mellem Dragør Kommune og lærerne. De har genforhandlet en aftale fra 2014, fordi den udløb. Ifølge Ulla Erlandsen var der snak ved forhandlingsbordet om, at aftalen kun skal vare i et år, men at de heldigvis blev enige om to år.

"Det er vigtigt, at aftalen varer så længe som muligt, for vi vil gerne tiltrække nye lærere. Dragør ligger jo lidt langt ude, og hvis vi skal tiltrække nye, er det vigtigt, at de kan se, at de i hvert fald er garanteret ordentlige arbejdsforhold i mindst to år", siger Ulla Erlandsen.

Randers-skolechef: Arbejdstidsaftale giver elever bedst mulig skolegang

Stort set samme aftale

Dragørs lærere skal max undervise 27 lektioner om ugen, og de skal være på skolen 35 timer om ugen. Det har de skulle siden 2014, og det skal de stadig.

Dragør-lærere får loft over undervisningstiden

Den eneste ændring med betydning for lærerne bliver, at 50 timer, der før var afsat til lærernes kompetenceudvikling, nu bliver til syv dage. Dage, der nu udvides til at kunne værre fælles aktiviteter blandt lærerne.

Ulla Erlandsen er glad for, at lærernes individuelle pulje på 230 timer, der skal bruges på spontane opgaver, forbliver. For det var der ifølge kredsformanden tale om skulle ændres, så de 230 timer også skulle bruges på fælles opgaver som personalemøder og teamsamarbejde.

"Jeg er glad for, vi er blevet enige om, at den enkelte lærer kan bestemme over de 230 timer. De kan selvfølgelig sagtens vælge at bruge dem på fælles arbejde, men det vigtige er, at det er lærerens eget valg. Jo mere fleksibilitet og rådighed der er i en arbejdstidsaftale, jo bedre", siger Ulla Erlandsen. 

Thisted-lærere dropper fælles forståelse - kan ikke få reel aftale

I en fælles skriftlig udtalelse fra Ulla Erlandsen og skolechef Karina Møller på Dragør Kommunes hjemmeside er tilfredsheden om aftalen tilsyndeladende gensidig. De er:

"Meget tilfredse med den nye aftale og udgangspunktet har helt klart været at fastholde Dragør Kommunes skoler som attraktive arbejdspladser, så skolerne kan fastholde de dygtige og professionelle lærere, der er nu - samt tiltrække kvalificerede lærere, når behovet er der. Alle ønsker et skolevæsen, hvor der er høj kvalitet i undervisningen. Samtidig ser vi aftalen som et godt ståsted for den fortsatte gode udvikling af skolerne i Dragør Kommune."

Dragør-lærere i fælles protest: Vi bliver ikke hørt