Efter DLF-indgriben: Struer gennemgår 884 arbejdsskadesager

Der kan være erstatningskroner på vej til ansatte i Struer Kommune, der tidligere har fået afvist en arbejdsskadesag i kommunen. Efter at Danmarks Lærerforening i februar indklagede Struer for Ombudsmanden, har kommunen nu gennemgået 884 arbejdsskadesager og fundet fejl i 23 af dem (rettet 15/4 red.)

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Struer Kommune understreger i en mail til folkeskolen.dk, at Ombudsmanden ikke har bedt Struer Kommune at gennemgå alle arbejdsskadesager, men at kommunen selv har valgt at gennemgå dem. Kommunen har nu skrevet til alle, der har fået afvist en arbejdsskade i perioden fra 2004 til i år og bedt dem kontakte kommunen, hvis de har haft behandlingsudgifter eller fortsat har gener af skaden.

Det var sagsbehandler i Vestjysk Lærerforening Bjarne Stougaard, der lidt tilfældigt opdagede, at en specialklasselærer, der var blevet sparket i ryggen af en elev, havde fået sin arbejdsskade afvist på et ulovligt grundlag. Lærerforeningen kontaktede kommunen og påpegede en række fejl i afvisningen - først og fremmest at en kommune, der er såkaldt selvforsikrende, slet ikke har hjemmel til at afvise arbejdsskadesager. Kommunen erkendte fejlen og lovede fremadrettet at administrere arbejdsskadesager i henhold til gældende lov og praksis. Men fremadrettet var ikke nok for konsulent i DLF Alan Frank Hansen. For det afvisningsbrev, læreren havde fået, lignede et standardbrev, og Struer Kommune har været selvforsikrende siden 1999, så han så for sig, at kommunen har afvist et utal af sager på et ulovligt grundlag. Derfor gik DLF til Ombudmanden.

DLF går til Ombudsmanden: Ulovlig afvisning af arbejdsskade i Struer 

Struer Kommune har nu flyttet sin arbejdsskadesagsbehandling over til et forsikringsmæglerselskab, Willis. I den forbindelse er alle afviste sager blevet gennemgået. I de ældste sager fra 1999 til 2003 har man ikke fundet fejl. Men fra 2004 og frem var den altså gal, og kommmunen har fundet sagsbehandlingsfejl i 23 sager. (rettet 15/4, folkeskolen.dk beklager forkert tal i tidligere version, red.)

Formand for DLF's arbejdsmiljøudvalg Per Sand Pedersen glæder sig over, at det nu ser ud til, at både DLF-medlemmer og andre nuværende og tidligere ansatte i Struer Kommune får oprejsning."Det er jo mange år for sent, men bedre sent end aldrig".