Sådan så det blandt andet ud foran en række københavnske skoler i mandags.

Lærervikar: Vi er stillet virkelig dårligt under coronaen

Vi er gået glip af en hel månedsløn, og vi skal blive hjemme uden løn, hvis vi udviser de mindste symptomer på corona, lyder det fra en lærervikar.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har været en dyr omgang for landets lærervikarer, at skolerne var tvunget til at holde lukket i en måned. For det betød nul vikartimer, og dermed er der heller ikke tikket penge ind på kontoen.

I mandags valgte lærervikar på specialskolen Skolen i Charlottegården i København Freja Hvid Kirchert derfor sammen med tre andre lærervikarer at skrive budskaberne 'Grib vikarerne i krisen', 'ingen løn under lockdown' og 'ingen dækning ved sygdom' med pangfarvet kridtspray foran en række københavnske skoler og daginstitutioner.

"Under lockdown fik vi ingen lønkompensation. Vi mistet over en måneds indkomst. Samtidig får vi ikke løn under sygdom, heller ikke selvom vi bliver smittet med corona via arbejdet. Det er dybt uretfærdigt, at os der i forvejen arbejder på usikre kontrakter ikke får nogen hjælp", siger hun.

Selv er hun lærervikar på tredje år. Hun er ikke læreruddannet og p.t. ikke i gang med en uddannelse, og derfor er hun særlig hårdt ramt, fordi der heller ikke er tikket SU ind på kontoen.

"Det betyder færre penge til mad i næste måned. Det er hamrende uretfærdigt".

Freja Hvid Kirchert fortæller, at hun i øjeblikket har færre timer end før corona-krisen, fordi elevernes skoledage er kortere under nødundervisningen.