"Det så rigtigt svært ud, da vi gik ind ad døren, og det ser desværre også svært ud, nu vi går ud ad den", siger innovationsminister Sophie Løhde efter dagens forhandlinger i Forligsinstitutionen.

Tættere på konflikt: Ingen gennembrud på statens område

Parterne kan stadigvæk ikke blive enige om en overenskomst for de statsansatte. Sent lørdag aften sendte forligsmanden forhandlerne hjem uden en aftale. Ifølge Sophie Løhde skal parterne mødes igen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter 12 timers forhandlinger i Forligsinstitutionen sendte forligsmand Mette Christensen parterne på det statslige område hjem, fortsat uden en aftale.

Halv elleve lørdag aften tråde de statsansattes topforhandler Flemming Vinther ud af døren fra Forligsinstitutionen. Her kunne han meddele, at der stadigvæk ikke er en aftale om overenskomsten for 180.000 statsansatte.

"Tiden er ved at rinde ud, og det tror jeg alle parter er opmærksomme på. Det er dybt beklageligt, at vi nu har endnu en dag uden nogen bevægelse. Det gør ikke noget nemmere", sagde han.

Statsansattes topforhandler om solidaritetspagt: Jeg efterlader ikke nogen

Det var et par meget fåmælte forhandlere, der ikke lod mange oplysninger om dagens forhandlinger slippe ud, da de trådte ud af Forligsinstitutionens døre. Ifølge Flemming Vinther har der ikke været bevægelse i forhandlingerne, siden de gik ind ad døren på Sankt Annæ Plads klokken 10 i morges.

"Vi har ikke oplevet nogen bevægelse i dag", siger Flemming Vinther.

Statens topforhandler, innovationsminister Sophie Løhde, var heller ikke fuld af begejstring, da hun forlod Forligsinstitutionen.

"Det så rigtig svært ud, da vi gik ind af døren, og det ser desværre også svært ud, nu vi går ud ad den. Så det er med blandet humør, vi slutter forhandlingerne i dag", siger Sophie Løhde, der ikke vil kommentere på indholdet af dagens forhandlinger. "Vi er her for at finde løsninger. Men der er kort tid tilbage, og jeg vil ikke afvise, at der kommer en konflikt", siger hun.

Forsker: Løhde skal rykke sig, før der bliver møder i Forligsen igen

Lærerformand Anders Bondo Christensen konstaterede kort, at der nu er gået endnu en dag med forhandlinger, uden at der er kommet en aftale.

"Der er en arbejdsdag ekstra i forhold til at forsøge at lave en aftale", siger han og fortsætter:

"Jeg gik herind i morges med den forhåbning, at vi kunne lave en aftale. Det har vi ikke gjort, og det er jeg skuffet over og træt af", siger Anders Bondo der også siger, at risikoen for en storkonflikt er blevet større

Søndag klokken 10 mødes parterne på det kommunale område, og mandag er det de regionale forhandlinger, der er på dagsordenen i Forligsinstitutionen. Sophie Løhde regner med, at parterne på det statslige område skal mødes igen inden deadline for at indgå en aftale løber ud på tirsdag.

"Jeg forventer at vi skal mødes igen", siger hun.