Lærerne på Langå Skole i Randers blev i dag mødt af en kærlig hilsen.
Lærerne på Langå Skole i Randers blev i dag mødt af en kærlig hilsen.

Sådan blev lærerne fejret i dag

5. oktober fejres lærere i over 100 lande på Lærerens Dag. Se nogle af de billeder, der er blevet delt fra dagen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærere bliver i dag fejret med flag og kage landet over. For 5. oktober er Lærerens Dag.

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christinse fejrede dagen i selskab med lærere og ledere på Brøndbyøster Skole uden for København. I et tre timer langt program blev lærerformanden ført igennem en lang række stationer af glade lærere og elever, som stolte viste, hvad skolen kan.

Crossfit

Crossfit

Skoleleder Beate Odgaard kunne blandt andet fortælle, at skolen er lykkes med at nedbringe personalets sygefravær markant - blandt andet ved at få de ansatte til at dyrke crossfit i skolens gymnastiksal.

Lærere, pædagoger og skolens øvrige personale kan nu to gange om ugen møde ind til morgentræning fra 6:30 til 7:30. Og kniber det med at komme tidligt ud af sengen, er der også træning to eftermiddage.

Beate Odgaard fortalte Anders Bondo, at skolen generelt er langt fremme med bevægelse, og på skolens hovedgang kan eleverne løbe uden at få skældud - bare de er inde for de afmærkede linjer.

(Se billederne fra lærerformandens besøg i billedhjulet øverst i artiklen).

Selv Danmarks Statistik hylder lærerne i dag

Lærerens Dag er arrangeret af det internationale lærerforbund Education International. Og det er langt fra kun på Brøndbyøster Skole, at dagen er blevet markeret.

Lærer, forældre, politikere og andre personer tæt på skolen har dagen igennem lagt billeder på de sociale medier med hashtagget #lærerensdag.

På facebook skriver Københavns børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev blandt andet "Godt I bliver hyldet i dag - men vi burde gøre det lidt oftere". 

På Vissenbjeg Skole på Fyn fejrer man dagen med lidt ekstra god frokost.

Også Danmarks Statistik hylder dagen ved at dele den glædelige nyhed, at lærere generelt lever længere end de fleste andre faggrupper.

På Ådalskolen i Skive har skoleleder Jakob Holten Olsen valgt at takke sine lærere ved at lægge en hel videohilsen til dem op på facebook:

En lærer har også lagt et billede op af en overraskelse fra forældrene, som lå klar, da lærerne trådte ind på lærerværelset i morges:

På Langå Skole i Randers blev lærerne også mødt af ekstraordinært syn her til morgen med en tilhørende kærlig hilsen.

I forbindelse med dagen bliver der i år samlet ind til Oxfam Ibis' arbejde for uddannelse i Sydsudan. 

Powered by Labrador CMS