"Når han stod oppe ved tavlen og talte 1-2-3-4-5 - så hver gang han kom til 8, så sagde han altid 'Åse' i stedet for 8. Det var sådan noget, vi i 1. klasse syntes var genial humor". Sådan lyder ét af mange minder i en film, som hylder lærerne på den internationale Lærerens Dag.

I morgen skal lærerne fejres

Over 100 lande markerer i morgen Lærerens Dag. En dag, hvor unge som gamle kan hylde lige netop den lærer, som har gjort en forskel. Se hyldestvideoen til danske lærere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Når han stod oppe ved tavlen og talte 1-2-3-4-5 - så hver gang han kom til 8, så sagde han altid 'Åse' i stedet for 8. Det var sådan noget, vi i 1. klasse syntes var genial humør".

Mindet kommer fra en ung kvinde i en video, hvor unge som gamle fortæller, hvordan en eller flere lærere har haft særlig betydning for dem i løbet af deres gang i folkeskolen. Videoen er produceret af Danmarks Lærerforening i forbindelse med Lærerens dag.

Hvert år fejrer over 100 lande nemlig 5. oktober deres lærere, og det markeres på mange skoler med pynt og kram fra eleverne.

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen fejrer blandt andet dagen med lærerne på Brøndbyøster Skole.

"Den gode skole begynder med den gode lærer, og det er dem, vi fejrer på Lærerens Dag. De lærere, som med engagement og viden gennem undervisningen sikrer at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, der medvirker til deres personlige alsidige udvikling. Lærerne spiller en væsentligt rolle både for den enkelte elev og for samfundet generelt, og det er vigtigt at anerkende den store indsats, der ligger bag", siger han om dagen.

Det er det internationale lærerforbund Education International, som hvert år koordinerer lærerdagen på globalt plan. I forbindelse med dagen bliver der i år samlet ind til Oxfam Ibis' arbejde for uddannelse i Sydsudan.

Folkeskolen.dk tager med Anders Bondo på besøg på Brøndbyøster Skole. Læs og se billederne fra besøget på folkeskolen.dk i morgen eftermiddag. 

Du kan vise vise, hvordan du og dine kolleger bliver fejret på din skole ved at lægge et billede på Instagram tagget med #lærerensdag.