Der skal ikke skiftes i folkeskolens fag, lyder det fra ministeren.

Minister til Alternativet: Fagene bliver på skemaet

"Det er let at lave sjov med Alternativets forslag, men jeg synes det fortjener mere end det", skriver undervisningsministeren på Facebook som reaktion på Alternativets bud på nye fag. Men de gamle fag bliver, siger ministeren.

Publiceret

Disse fag skal erstattes af nyefag

Alternativet vil droppe naturfag, geografi, fysik-kemi,madkundskab, biologi, kristendomskundskab, historie, samfundsfag,musik, billedkunst, sløjd og håndarbejde fra folkeskolensskema.

De skal i stedet erstattes af:

- Klima og Bæredygtighed

- Kunst og Kultur

- Erkendelse

- Medborgerskab

Kilde: DR

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Historie, samfundsfag eller andre af skolens fag fordufter ikke fra skoleskemaet, men det er godt med en diskussion af fagenes indhold.

Sådan skriver undervisningsminister Merete Riisager på sin facebookside, hvor hun kommenterer på Alternativets forslag om at udskifte nogle af skolens fag med nye fag.

Alternativet: Nej, vi vil ikke afskaffe historie 

"De sidste fire år - måske mere - har vi stort set ikke talt om fagene. Vi har talt om skolens ramme og struktur. Om skoledagens længde og lærernes arbejdstid. Om test og læringsmålsstyret undervisnign. Om systemer og modstand mod systemer".

"Det er på høje tid, vi taler om fagene igen", skriver ministeren.

Minister: Fagene har deres eget sprog

I sit opslag på Facebook stiller ministeren desuden en række retoriske spørgsmål.

"Hvordan går det med historieundervisningen? Bør faget være kronologisk eller er det ok at springe lidt frem og tilbage? Hvordan går det med litteraturlæsningen i dansk?"

"Får de store elever øjnene op for de store værker, og får de små snuset til vigtige danske forfattere?", lyder det fra ministeren, som blandt andet også spørger, om tysk bør være et prøvefag.

Men selvom ministeren priser diskussionen om skolens fag velkommen, bliver der altså ikke tale om en udskiftning.

"Når det ikke er en god ide' at nedlægge fag i en ruf, er det fordi, der knytter sig videnskab, metode og fagsprog til hvert fag".

Alternativet vil have nye fag på skoleskemaet