BLOG Politisk: SF

Jacob Mark:

Gruppeformand (SF)

Abonner på nyt om Politisk: SF i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   5

Er det liberalt at kommunen bestemmer, hvornår børn skal i skole?

Nogle børn har godt af at vente et år med at begynde i skole. Men færre og færre får lov. Ministeren nægter desværre at reagere.

0   13

Gør skoledagen kortere, sæt skolerne fri og giv tid til at lave god undervisning

Så er der endelig hul på diskussionen om, hvordan vi kan styrke folkeskolen og få rettet op på nogle af de ting, der ikke fungerer. SF er klar til forhandling.

0   8

SF vil presse på for at ændre skoleforliget

Skolerne skal have frihed til at tilrettelægge skoledagen på den måde, de mener er bedst for børnene. Lad os starte med at give skolerne mulighed for at forkorte skoledagen og bruge timerne på to voksne.

10   170

KL er ved at kaste vores folkeskole ud i endnu en konflikt

Jeg er bange for, at der er endnu en alvorlig konflikt på vej på skoleområdet i Danmark. Måske endda på store dele af det offentlige arbejdsmarked. Vi er nødt til at lægge et pres for at, at der forhandles en fair arbejdstidsaftale hjem for lærerne.

4   13

Derfor er der brug for SF i folkeskoleforliget

Der er brug for politikere i forligskredsen, som faktisk tør ændre på nogle af de fejltagelser, der er blevet begået.

6   17

Kommunerne må give slip på den rigide målstyring

Om kort tid vedtager en enig forligskreds at ændre loven, så der bliver skåret ned på de tusindvis af bindende mål i folkeskolen. Det er vigtigt, at kommunerne følger med.

1   44

Modsvar til Henrik Dahl: Drop nu den pinlige snak om vores folkeskole

"Det er en økonomisk realitet, at der ikke er flere penge. Lærerne overdiagnosticerer, når de peger på trivselsproblemer blandt eleverne, og det er klynk at påstå, at karakterer har en psykologisk slagside. " Sådan hænger verden sammen ifølge Henrik Dahl (LA). Intet kunne være mere forkert.

0   19

Til Alternativet: Nej, elevernes skoleskemaer skal ikke ændres fuldstændig

Alternativet vil sløjfe/decimere/ændre naturfag, geografi, fysik-kemi, madkundskab, biologi, kristendomskundskab, historie, samfundsfag, musik, billedkunst, sløjd og håndarbejde fra folkeskolens skema. Det er en meget dårlig ide.

5   10

Gør skoledagen kortere og indfør et klasseloft på 24 elever i alle klasser

Det er ikke nok, når Ministeren, DF og Alternativet bare vil give mere frihed til skolerne. Og slet ikke nok når S og V ikke vil gøre noget. Der er brug for handling fra Christiansborg nu.

1   340

Kære Alternativet. Har I accepteret Finansministeriets skolelogikker?

Alternativet kritiserede SF's morgenmadsforslag for at være mindre vigtigt end andre ting i den danske skole. Jeg synes, det er et knæfald for Finansministeriets sparelogikker.

0   414

Mon Ellen Thrane Nørby har stået alene med 12 børn fra forskellige lande?

Regeringens nye eksklusionslov om særlige undervisningstilbud til flygtninge er en skændsel. Og SF stemmer imod, når den skal stemmes igennem. Havde jeg kunne trykke på den røde knap flere gange, så havde jeg gjort det. For det her forslag vil skade integrationen og hundredevis af børn.