Se det interaktive kort længere nede i artiklen.
Se det interaktive kort længere nede i artiklen.

Danmarkskort: Se hvad forældrene betaler for at sende deres børn på privatskole

Hvor i landet er det dyrest at have sit barn i en fri- eller privatskole, og hvad koster de forældrebetalte skoler i lige netop dit område? Find den præcise pris på din naboskole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Andelen af elever på de fri- og privatskoler er steget med 2,7 procent siden skoleåret 2010/11.

Men hvad det koster det egentlig at sende sine børn på en fri- eller privatskole?

Det har Socialdemokraternes undervisningsordfører Annette Lind tidligere i år spurgt undervisningsminister Merete Riisager om.

Folkeskolen.dk har kigget på ministerens svar og haft lommeregneren fremme for at finde ud af, hvor i landet forældrene betaler mest for at sende deres barn på en skole, hvor de selv skal lægge en del af udgiften.

Men ministeriets opgørelse over friskoleprisen inkluderer ikke forældrenes sfo-betaling. På Dansk Friskoleforenings hjemmeside opgøres den gennemsnitlige forældrebetaling inklusive sfo-betaling til 13.800 kroner - eller 1.150 kroner om måneden.

Ved siden af forældrebetalingerne får fri- og privatskolerne et tilskud betalt af staten - den såkaldte koblingsprocent. Et beløb, der kobler sig op til den gennemsnitlige udgift per folkeskoleelev.

Koblingsprocenten er i år på 75 procent. Regeringen har i sit finansudspil lagt op til, at denne skal stige til 76 procent til næste år.

Læs mere

Se ministeriets svar til Annette Lind

Powered by Labrador CMS