10 kommuner åbner alligevel ikke skolerne i dag

I det meste af landet slår skolerne i dag dørene op for halvdelen af eleverne fra 5. klasse og opefter og alle de yngre, men i 10 kommuner er smitten så høj, at skoler og sfo'er forbliver lukket i denne uge.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det gælder Gladsaxe, Halsnæs, Fredensborg, Brøndby, Helsingør, Høje-Taastrup, Rødovre, Albertslund, Ishøj og Vallensbæk - alle på Sjælland. I Ballerup Kommune er Hedegårdsskolen samt Baltorpskolen afd. Grantoften og afd. Rugvænget også lukket ned på grund af smittesituationen.

I Albertslund fik skoleforvaltningen først i går, mandag, besked om, at skolerne ikke kunne åbne i dag:

"Vi beklager meget, at vi tidligere meldte noget andet ud. Vi havde glædet os, ikke mindst på børnenes vegne, til at de igen kunne komme i skole. Påbuddet om at lukke skolerne gælder i første omgang frem til den 11. april. Det betyder altså, at skolerne er lukket for alle klassetrin i den her uge inkl. sfo'er og klubber", skriver Albertslund Kommune på sin hjemmeside. 

Der vil være nødpasning for børn med særlige behov og for børn, hvis forældre ikke har andre muligheder for at få børnene passet. 

Også i Rødovre kom beskeden fra Styrelsen for Patientsikkerhed sent, fordi kommunen ligesom Albertslund er kommet over 200 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

"Det er synd for børnene, at de ikke kan komme i skole. Det gælder ikke mindst de store elever, som har været væk fra skolen i mange uger, og som havde glædet sig til at se kammeraterne. Men der er desværre ingen vej udenom. Vi bliver nødt til at få smitten ned igen, så det bliver trygt og sikkert for alle at komme tilbage i skole", siger borgmester Britt Jensen i en pressemeddelelse.

Fra næste uge bliver coronanedlukninger ved høj smitte automatiseret