De norske grundskolelærere strejkede forskellige steder i landet i 15 uger. Blandt de først udtagne var lærerne her fra Gimle Oppveksttun Skole i Bergen.

Norske lærere siger nej til censorarbejde i protest mod regeringsindgreb

Efter regeringsindgrebet i norske læreres lønstrejke, vælger flere lærere at sige nej til at tage ud som censorer ved forårets afgangseksamener

Publiceret Senest opdateret

"Det er vores form for quiet quitting at sige nej til ekstra opgaver, og censorarbejde er en ekstraopgave. Selvom den er lærerig, god og nødvendig. Mit håb er at så mange som muligt siger nej for at markere. Vi må bruge de virkemidler, vi har", siger udskolingslærer Christina Bjørnsdatter Langballe til det norske lærermedie Utdanningsnytt.

For første gang i 20 år vælger hun at undlade at påtage sig censorarbejde ved dette års afgangseksamen. Det sker i protest mod regeringsindgrebet i de norske grundskolelæreres lønstrejke den 27. september.

En del norske lærere fortæller på de sociale medier, at de ikke vil påtage sig censorarbejde i år oven på strejke, regeringsindgreb og tvungen voldgift.

Det er dog ikke noget, Utdanningsforbundet opfordrer til, har formand Steffen Handal sagt til Dagbladet. Han fremhæver, at censorarbejde er en vigtig opgave i skolen.

"Det er hver enkelt lærer, som vurderer, om man har mulighed for at påtage sig en krævende ekstraopgave i en hektisk periode af året".