Folkeskolens leder:

Skolen uden prøver

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nutidens 9.-klasse-elever ved, at de kan risikere at komme til afgangsprøve i alt undtagen idræt. Udtræksprøverne blev indført, da en stor evalueringsrapport viste, at de fag, som ikke er prøvefag, blev sjoflet af såvel eleverne som deres forældre, lærerne og skolelederne. Og hånden på hjertet: Læste du nogensinde hjemmefra på kristendom eller geografi?

Det er klart, at hvis der ikke var prøver, var der heller ikke fag, der blev nedprioriteret. Men fra i år er der ti nationale test, som tester nogle dele af nogle fag, nemlig de dele, som kan testes i en elektronisk selvrettende 45-minutters-test. Så efter at KL's børne- og kulturudvalgsformand Jane Findahl forleden blev citeret for et forslag om at afskaffe afgangsprøverne, får man lyst til at spørge dem, der er blevet begejstrede for ideen:

Mener I virkelig, at de test skal være styrende for, hvor elever, forældre, lærere og skoleledere lægger deres indsats? |

»Det er klart, at hvis der ikke var prøver, var der heller ikke fag, der blev nedprioriteret«
Powered by Labrador CMS