Inspirationsmateriale til fælles forberedelse i naturfag

I en evaluering svarer kun 41 procent af lærerne, at skoleledelsen har prioriteret forberedelse og tilrettelæggelse af den fællesfaglige naturfagsprøve. Nu har ministeiet udsendt et nyt inspirationsmateriale.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det handler blandt andet om prioritering af tid til forberedelse og tilrettelæggelse af fællesfaglig prøve og fælles årsplanlægning i naturfagsteamet. Evalueringen fortæller også, at det flere steder stadig er vanskeligt at få geografi til at indgå i et fællesfagligt forløb.

For at styrke elevernes evne til at arbejde fællesfagligt, styrke deres kompetencer og for at styrke et fællesfagligt samarbejde blandt naturfagslærerne har Undervisningsministeriet netop udsendt en video og to publikationer til inspiration. Videoen er fra Løsning Skole i Hedensted Kommune.

Evalueringen viser også, at når ledelsen prioriterer tid til forberedelse og tilrettelæggelse af den fællesfaglige naturfagsprøve, så har lærerne en mere positiv holdning til prøven. Materialet anbefaler fælles forberedelse i naturfagsteamet og samarbejde med for eksempel en naturvejleder eller anden resurseperson.

Se materialet på uvm.dk/naturfag

Powered by Labrador CMS