Også elevernes repræsentanter, Danske Skoleelever, mener, at det er stressende at skulle til prøve uden at have haft særlig meget undervisning i faget.
Også elevernes repræsentanter, Danske Skoleelever, mener, at det er stressende at skulle til prøve uden at have haft særlig meget undervisning i faget.

Appel til minister og forligspartier om at droppe valgfagsprøver i år

Folkeskolens parter – deriblandt DLF, skolelederne og KL – har sendt en appel til børne- og Undervisningsministeren om at aflyse prøverne i de praktisk/musiske fag for 8. klasse i år, fordi de ikke har haft mulighed for reel undervisning i fagene.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alternativt opfordrer de til, at skolelederne selv får mulighed for at aflyse prøven, hvis de vurderer, at eleverne ikke har haft mulighed for at gennemføre den relevante undervisning.

Beslutning skal træffes nu

Også formanden for Den faglige forening Håndværk & Design Irene Egeskov Andersen skriver i et indlæg på foreningens website, at tidspunktet for at træffe beslutningen om at aflyse valgfagsprøverne er nu. Formanden anbefaler, at både vinter- og sommerprøverne landet over aflyses, og at eleverne får en standpunktskarakter i stedet. Hun beder undervisningsministeren om at træffe beslutningen nu.

Irene Egeskov Andersen understreger, at foreningen er rigtig glad for, at der er kommet en prøve i håndværk og design, fordi det giver faget en ligestilling med skolens øvrige fag og er et vigtigt signal - en anerkendelse af, at kompetencer indenfor boglige, naturfaglige såvel som praktisk/musiske fag er vigtigt for at danne det hele menneske. Og hvis det er muligt at gennemføre prøverne nogle steder, så vil det være glædeligt, fordi det vil give nogle erfaringer fremadrettet. Men som situationen er lige nu, hvor mange elever har mistet undervisning i de praktisk/musiske fag, vil det være på sin plads at aflyse prøverne nu.

Powered by Labrador CMS