Dialog

Fredens Hus i Gellerup faciliterer samtaler og aktiviteter på tværs af religiøse overbevisninger, kulturer og livssyn.
Fredens Hus i Gellerup faciliterer samtaler og aktiviteter på tværs af religiøse overbevisninger, kulturer og livssyn.

Støtte til dialog mellem kulturer i folkeskolen

Publiceret

Den kristne velgørende organisation Y's-Men Danmark har valgt dialogprojektet fra Fredens Hus i Gellerup, Aarhus, som årets hovedmodtager af de midler, organisationen indsamler.

Fredens Hus, som er stiftet af  Gellerup Kirke, Fredens Moské og Danmission, samarbejder med professionshøjskolen Via, Diakonhøjskolen og UngIAarhus til at fremme dialogen om tro og livstolkning blandt børn og unge, og målet er at bane vejen for demokratisk dannelse og samfundsengagement.  I første omgang vil der blive udviklet og gennemført et skoledialogprojekt, der bliver udviklet undervisningsmaterialer, og der bliver uddannet unge dialogpiloter, som kan tale i øjenhøjde til folkeskole og efterskoleelever.

”Når Y´s-Men Danmark har valgt at støtte Fredens Hus´ dialogarbejde i 2024-25, er det på baggrund af vores grundlæggende værdier, der handler om, at mødet mellem mennesker skal ske i respekt for den enkeltes ståsted. Det er det bedste udgangspunkt for at skabe gode liv og gode samfund”, siger leder af Y's-Men Danmark Jørgen Kallesen i en pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS