Trivsel

På Tilst Skole vil pengene gå til at kompetenceudvikle medarbejdere, så de kan afholde løbende lærings- og trivselssamtaler med alle skolens børn.

Fire Aarhus-skoler får trivselsstøtte fra fond

Publiceret

En familie har oprettet Ebbefos Fonden mod mistrivsel og har i år besluttet at støtte fire Aarhus-skoler. I alt 12 skoler havde søgt om del i midlerne. 

"I Ebbefos Fonden er vi meget optagede at forebygge mistrivsel, før den bider sig fast og måske bliver behandlingskrævende. At det er skolerne selv, der kommer med bud på løsninger af problemer fra den oplevede virkelighed, mener vi er helt ideelt. Hvem andre end dem, der er en del af børnenes hverdag, forstår hvad der rører sig og måske savnes? Derfor ser vi meget frem til at følge de fire trivselsfremmende indsatser, som skolerne skal arbejde med, og vi er meget spændte på, hvad børnene siger til dem", siger Vibeke Nyfos, medstifter og næstformand i Ebbefos Fonden.

Specialskolen Langagerskolen har modtaget 295.000 kroner, som skal bruges på at udvikle konkrete materialer, der kan øge muligheden for, at børn og unge med autisme og opmærksomhedsforstyrrelser kan udtrykke sig, blive inddraget og lyttet til i hverdagen.  Tranbjergskolen har modtaget 300.000 kroner til en målrettet indsats mod mistrivsel på skolens mellemtrin og udskoling. Ellevangskolen vil med en donation på 180.000  fokusere sin indsats på at skabe gode tilbud for eleverne i overgangen mellem skole og fritid, og på Tilst Skole vil pengene gå til at kompetenceudvikle medarbejdere, så de kan afholde løbende lærings- og trivselssamtaler med alle skolens børn.

Pressemeddelelse fra Aarhus Kommune