Nogle steder vil første skoledag være helt som den plejer, mens andre steder vil gøre det anderledes som konsekvens af risikoen for coronasmitte, mener formand for Børnehaveklasselederforeningen Pia Jessen.
Nogle steder vil første skoledag være helt som den plejer, mens andre steder vil gøre det anderledes som konsekvens af risikoen for coronasmitte, mener formand for Børnehaveklasselederforeningen Pia Jessen.

Første skoledag i coronaens skygge

Aarhus melder klart ud, at forældrene er velkomne på barnets første skoledag. Men formanden for børnehaveklasselederne forbereder i år sin første skoledag uden forældre i klassen. Hun forventer, at der i løbet af denne uge vil komme udmeldinger om skolestart fra flere kommuner.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forældre er velkomne inden for på skolerne i Aarhus, når dørene til et nyt skoleår bliver åbnet for første gang efter sommerferien.  Det slår rådmand i Aarhus Thomas Medom fast i en pressemeddelelse i dag.

Det sker efter en artikel i Aarhus Stiftstidende, hvoraf det fremgik, at forældre skulle aflevere deres børn i skolegården og på grund af corona-situationen ikke kunne komme inden for på skolen. Men det er en misforståelse, understreger Thomas Medom.

"Første skoledag er en stor dag for både de spændte børn og for deres forældre, som naturligvis er velkomne inden for. Det fremgår også af den drejebog for skolerne, som blev udsendt til alle skolerne inden sommerferien. Alle skal naturligvis overholde retningslinjerne, men forældre er velkomne indenfor," siger Thomas Medom.

Kommuner og skoler kan løbende ændre udmeldinger

Det er den enkelte kommune og skole, der skal afgøre, hvordan både første skoledag og alle de øvrige skoledage bliver afviklet trygt og sikkert i en tid, hvor antallet af coronasmittede stiger.

Formand for Børnehaveklasselederforeningen Pia Jessen forventer, at der i denne uge vil være flere kommuner og skoler, som kommer med udmeldinger, der har betydning for, hvordan første skoledag for skolestartere i 2020 bliver.

"Før sommerferien var der meldt ud, var at man regnede med, at man begynder som normalt. Som situationen har udviklet sig de sidste par dage, kan man godt være spændt på, om der måske fra nogle kommuner og skoler kommer nye udmeldinger", siger Pia Jessen.

Tid til nytænkning

Hun er endnu ikke tilbage på Trane Skole og Børneby afd. Horne i Varde Kommune, hvor hun til daglig er børnehaveklasseleder, men hun har tænkt sig, at første skoledag for hendes elever bliver anderledes end vanligt.  

"Jeg tænker, at vi godt kan mødes med forældrene udenfor. Forældrene har kommet og afleveret børnene uden for skolen i tiden før sommerferien. Det har fungeret. Jeg har tænkt, at jeg vil flytte min egen åbning udenfor. Der er ingen grund til at få en masse forældre ind på skolen. Jeg vil rejse forslaget på skolen om, at vi holder første skoledag udenfor og ikke tager forældrene med ind i klasserne", siger Pia Jessen. 

Dermed er hun klar til at bryde en kutyme om, at forældrene inviteres indenfor i klassen, når børnene begynder i skole.

"Forældrene er normalt ikke med hele dagen. Men de skal aflevere eleverne ordentligt. Der skal være en markering af, at nu starter børnene i skole, og de siger kollektivt farvel til forældrene. Det kan vi sagtens gøre udenfor, og vi kan sagtens nå at få skrevet ud til forældrene", siger Pia Jessen.

De fleste elever begynder i skole i løbet af næste uge. 

Powered by Labrador CMS