Delegeret: Vi føler os kastet højt op i luften - hvor er vi på vej hen?

Det er arbejdsmiljøet, der fylder for Mette Heegaard, lærer og tillidsrepræsentant på Tilst Skole ved Aarhus.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er I optaget af lige nu hos jer? "Vi går meget op i at have tid til at lave vores arbejde. Vores arbejdsmiljø fylder rigtig meget. I fjor fik vi en rigtig rød arbejdspladsvurdering (APV). Folk spørger: Hvornår ser vi nogle resultater i forhold til den APV? Det fylder også meget, at skal kunne komme velforberedt til sine egen undervisning, men også at have mulighed for at arbejde sammen med sit klasseteam og sit kontaktteam"

"Men vi oplever stadig, at vi alligevel ikke har den tilstrækkelige tid. Det sker især når skemaet og tilstedeværelsestiden ikke spiller sammen - hvor er det så vi mødes? Og hvis det er en pædagog, man skal samarbejde med, så bliver det endda endnu mere besværligt - de er jo fleksible om formiddagen, vi er det om eftermiddagen. Så alt arbejdet omkring undervisningen fylder en del"

"Og så fylder det rigtig meget at forsøge at få overblik over, hvad vores skole egentlig skal - hvor er vi på vej hen. Vi har hos os en følelse af at vi er kastet højt op i luften - vi har også fået en leder, der har sat rigtig mange nye tiltag i gang. En del handler om reformen, men også ting derudover - vi har det lidt som om vi hænger og svæver og tænker: Hvor er vi på vej hen, hvor ender det her - hvilke skole bliver vi - hvad kan vi? Vi har egentlig en oplevelse af at vores identitet er lidt væk. Det fylder også noget, men vi har det godt sammen kollegialt, og det er rigtig positivt…"

Hvad skal DLF arbejdet for her, synes du? "Det er en stor opgave i at blive ved at hacke sig ind på den dagsorden, der handler om at forbedre vores arbejdsmiljø, men  bliv ved, bliv ved! Og så skal vi tillidsfolk klædes godt på og have rygsækken fyldt op, vi er jo soldaterne, og man rigtig meget alene derude".