DLF: Regeringen hælder 650 mio. i en kasse med hul i bunden

Regeringen har fundet 650 mio. kr. ekstra til kommunerne, men det er slet, slet ikke nok, mener Danmarks Lærerforening

Publiceret Senest opdateret

Allerede i foråret genåbnede mange kommuner budgetterne for i år og afskedigede lærere. Nu forhandler man næste års budgetter med nye besparelser. Aalborg Kommune står for eksempel til at skulle spare 120 millioner kroer på børne- og skoleområdet. Derfor rækker dagens melding fra regeringen om at tilføre 650 millioner kroner ekstra til kommunernes samlede serviceramme næste år ikke ret langt, mener Danmarks Lærerforening.

Regeringen hælder nogle penge i kassen ovenfra, men det fosser ud af kassens bund, siger Gordon Ørskov Madsen.

”Regeringens fokus er jo sådan set det rigtige, men beløbene rækker slet ikke", siger lærerformand Gordon Ørskov Madsen med henvisning til situationen i blandt andet Aalborg.

”Regeringen hælder nogle penge i kassen ovenfra, men det fosser ud af kassens bund. Det betyder, at vi ikke får skabt de varige forbedringer for vores børn og unge, der er brug for”, siger Gordon Ørskov. "De 650 millioner skal dække alle de kommunale områder, så beløbet bliver virkelig smurt tyndt ud. Skal vi løfte folkeskolen, er der brug for større varige investeringer i den – ikke et par lappeløsninger hist og her”.

Kommunernes forening KL har udtrykt glæde over dagens økonomiske håndsrækning fra regeringen. Men næstformand Jacob Bundsgaard (S) efterlyser også flere penge fremadrettet:

"Kommunerne har gennem en årrække skullet gennemføre besparelser, og derfor er et løft både godt og helt nødvendigt. Der er samtidig brug for en grundlæggende drøftelse om finansieringen af den offentlige sektor i fremtiden. Hvis vi skal møde borgernes forventninger, bliver det nødvendigt med yderligere løft i fremtiden", siger han i en pressemeddelelse.