Der var semifinale i Unge Forskere konkurrencen på Danfoss Universe i dag
Der var semifinale i Unge Forskere konkurrencen på Danfoss Universe i dag

Finalister i Unge Forskere konkurrencen er fundet

Blå Kube i Danfoss Universe dannede i dag rammen om den regionale semifinale i Unge Forskere konkurrencen. Talenter fra blandt andet Tandslet Friskole, Ådalskolen i Esbjerg og Åbenrå Statsskole går videre til Unge Forskere finalen.

Publiceret

Fakta om Unge Forskere

Unge Forskere bliver støttet af en lang rækkeforskningsvirksomheder, fonde, universiteter og ministerier og harsat det ambitiøse mål over de kommende år at blive en samlendenational science-event, som det vil være naturligt for enhvergrundskole og enhver gymnasial uddannelse at deltage i.


Unge Forskere arrangeres af Dansk Naturvidenskabsformidling.
Unge Forskere-konkurrencen har i mere end 20 år arbejdet for atstyrke interessen for naturvidenskab blandt børn og unge.
Vinderprojekterne fra hver af de 3 regionale semifinaler gårvidere til Unge Forskeres finale, som finder sted på ÅrhusUniversitet den 30. april 2012.
Finalisterne ved Unge Forskere 2012 konkurrerer om kontantepræmier for over 225.000 kr., samt en lang række rejselegater ogsponsorpriser.


 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

13 junior projekter og 14 senior projekter, der var udtaget til at deltage i den regionale Unge Forskere semifinale, blev i dag præsenteret i Danfoss Universe.


 Der blev i dagens Unge Forskere semifinale udvalgt samlet 15 projekter i de to kategorier, som går videre i finalen.  

"Danfoss Universe har i dag dannet rammerne for Unge Forskeres regionale semifinale. Det har været meget fascinerende at se de forskellige projekter blive præsenteret", udtaler adm. direktør Pia Bech Mathiesen fra Danfoss Universe i en pressemeddelelse.

"Vi ved, at børn lærer bedst, når de er motiverede, begejstrede og har det sjovt. Rammerne for sådanne oplevelser har vi i Danfoss Universe. Det er også præcis det, der sker i konkurrencen Unge Forskere. Eleverne får lov til at eksperimentere samtidig med, at de udvikler deres evner til at tænke innovativt og arbejde sammen med andre om at løse en opgave", tilføjer Pia Bech Mathiesen.

En national science-event

Unge Forskere er en årligt tilbagevendende konkurrence inden for naturvidenskab, miljø, teknologi og innovation, som arrangeres af Dansk Naturvidenskabsformidling.

Powered by Labrador CMS