27 kommuner vil kun have en elevplan

Mere end hver fjerde kommune stiller kun krav om, at lærerne skal udarbejde én elevplan om året. Det viser en rundspørge, som Aalborg Lærerforening har foretaget i Danmarks Lærerforenings kredse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er overraskende, at tallet er så højt. Jeg havde regnet med, at det kun drejede sig om fire eller fem", siger lærerforeningens formand Bjarne Krogh.

Lærerforeningen har taget initiativ til forespørgslen for at få Aalborg Kommune til at ændre sin holdning til elevplaner.

Kommunen kræver i øjeblikket, at der skal udarbejdes to elevplaner om året, men et flertal i skole- og kulturudvalget er formentlig parat til at ændre beslutning på udvalgets møde den 3. marts, så lærerne fremover kun skal udarbejde én plan.

"Aalborg Kommune har tidligere været i clinch med Undervisningsministeriet, fordi man ikke kræver, at elevplanerne skal omfatte alle fag. Derfor vil vi gerne vise udvalget, at kommunen ikke står alene, hvis det beslutter at skære antallet af elevplaner ned", siger Bjarne Krogh.

Endnu flere bør gøre det samme

Formand for DLF's skole- og uddannelsespolitiske udvalg Dorte Lange synes endnu flere kommuner burde nøjes med en elevplan.

"Der står ikke noget i loven om, hvor mange elevplaner lærerne skal udarbejde. Derfor undrer jeg mig over, at der ikke er flere kredse, der har meldt tilbage, at der kun skal udarbejdes én elevplan. Der er ingen grund til, at kommunerne puster opgaven op og på den måde belaster lærerne yderligere", siger hun.

Dorte Lange mener, at det er en oplagt opgave for Bertel Haarders afbureaukratiseringsudvalg at tydeliggøre, at der ikke er krav om flere elevplaner.

"Elevplanerne har fået lov til at vokse sig alt for store og derfor skal der ingen tvivl være om, hvad der faktisk kræves i loven. I den står der blot, at alle elever skal have en elevplan. Herefter bør det være op til skolen og i overensstemmelse med dens kultur at finde ud af, hvordan man vil arbejde med elevplaner", siger udvalgsformanden.

Ifølge Dorte Lange vil det også være oplagt, hvis afbureaukratiseringsudvalget kommer med en melding om, hvorvidt alle fag skal omtales i elevplanen eller ej.

De 27 kommuner, der kun kræver en elevplan om året, er:

Greve, Ishøj, Frederikssund, Vallensbæk, Hvidovre, Lemvig, Varde, Kerteminde, Nyborg, Faaborg-Midtfyn, Rudersdal, Herlev, Aabenraa, Holbæk, Frederikshavn, Gladsaxe, Vejen, Frederiksberg, Slagelse, Allerød, Mariagerfjord, Frederiksborg, Ballerup, Favrskov, Morsø, Gentofte og Esbjerg.