Natur/teknologi
0   0

Naturfagsmaraton: Skywalk og mindre støj til Grønby

Opgaverne til dette skoleårs naturfagsmaraton handler blandt andet om byggeri og støjdæmpning. Eleverne skal bygge en model af en skywalk og dæmpe støjen på en larmende maskine på en fabrik. Det er 17. år der holdes naturfagsmaraton.

Den fiktive Grønby har problemer med en støjende maskine på maskinfabrikken. Støjen skal dæmpes ved at bygge en kasse med dæmpende materiale eller lignende. Samtidig ønsker Grønby sig en skywalk fra klinten ved stranden, så borgerne kan nyde udsigten fra 83 meters højde. Eleverne skal bygge så lang en model som muligt og den skal kunne bære et halvt kilo.

Det er et par af opgaverne i den naturfagsmaraton, der finder sted for 5.-6. klasser her fra november. Opgaverne forbereder eleverne til konkurrencen naturfagsmaraton, der afvikles med lokale dyster i sportshaller rundt i landet fra januar til maj 2020.

Det er Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro, der har udviklet opgaverne i samarbejde med Dansk Byggeri, Dansk Akustisk Selskab og Novozymes. Ideen er at aktiviteterne skal forbinde undervisningen i naturfagene og matematik med virkelige problemstillinger. Sådan at eleverne oplever, at teoretisk viden om kemi, fysik og matematik kan bruges til at udvikle produkter til hverdagen, skriver Naturvidenskabernes Hus i en pressemeddelelse.

Eleverne får også et indblik i job- og karrieremuligheder som viden om naturvidenskab og teknologi kan give dem senere i livet. Men frem for alt handler det om at skabe begejstring for naturvidenskaben. At prøve at løse nogle af tiden store udfordringer. En opgave handler om at eleverne skal undersøge, hvad enzymer i vaskepulver betyder for, hvor rent snavset tøj bliver ved lave temperaturer.

Artiklen fortsætter under banneret

I alt er der 8 opgaver. Omkring 30.000 elever deltager landet over. Sidste skoleår var 55 kommuner tilmeldt naturfagsmaraton. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.407 andre er allerede tilmeldt