Anmeldelse Læsning
0   15

Allerede anbefalet

Hvilke udfordringer møder de nye læsere, hvilke udfordringer møder de lærere, som skal tilrettelægge undervisning for de yngste elever? Hvordan kan lærere og forældre samarbejde om en god proces for eleven? Det er nogle af temaerne i "Sikker læsestart".

Sikker læsestart

Fakta


Titel
Sikker læsestart

Forfatter
Pernille Frost

Pris
350

Sider
176

Forlag
Akademisk Forlag

Første del af bogens to dele argumenterer blandt andet for, at læseprogrammet er skruet sammen, som det er. Den giver viden, som er nødvendig for at afvikle programmet. Læseprogrammet arbejder med syv hensyn til begynderlæseren, som vedrører elevens læsetræning, og der er svar på spørgsmålene: Hvornår kan eleven læse selv? Hvad skal eleven vide? Hvilke afkodningsstrategier skal opmuntres? Hvad skal eleven læse i? Hvordan kan læsetræningen organiseres individuelt? Hvor meget skal der læses?

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne skal have automatiseret bogstaverne og syntesedannelsen på et vist niveau, før de kan have glæde af at læse individuelt. Læser eleverne individuelt for tidligt, er faren, at der udvikles dårlige læsevaner, hvor de gætter og springer over. Ofte med det resultat, at de mister læselysten.

Del to er en manual til læseprogrammet. Her findes en årsplan, bilag til at tjekke bogstaverne og ordlæsning med mere. I afsnittet om samarbejde med forældrene beskriver forfatteren, hvordan samarbejdet kan forløbe, og hvorfor det er vigtigt, at forældrene involveres. Eleverne har brug for en halv times læsetræning dagligt. Det kan ikke lade sig gøre i skolen, da en klasse så skulle have syv dansklærere og bruge alle dansktimer på læsetræning.

Jeg har allerede anbefalet bogen til lærerne i indskolingen og vejlederkolleger. Programmet kan stilladsere nye undervisere og inspirere mere erfarne undervisere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt