Løberen Rikke Rønholt er en af de foredragsholdere, man kan møde på a-kassens seminarer

A-kasse-seminar med 800-meter-løber eller filosof

Tænk store tanker med en professor eller med Danmarks bedste kvindelige 800-meter-løber. Det inviterer Lærernes a-kasse deres medlemmer til. Fem arrangementer rundt i landet med foredrag om helte og hormoner eller hurtigløb og hjernehalvdele.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er fem rum og fem personer. Ingen af deltagerne kan nå alle rum, men planen er, at deltagerne skal samtale, have det sjovt, møde nye mennesker og tænke store tanker. Det foregår på fem læreruddannelser - i Hjørring, i Århus, i Odense, i Esberg eller på Frederiksberg. Og der er plads til mellem 300 og 500 mennesker til hvert arrangement.

Man mødes i et stort rum. Her er frugt, kager, mad og drikke - og så skal man samtale. Med hinanden og med de fem foredragsholdere. I mindre rum.

"Det handler om at åbne verden. Vi ønsker at give noget til lærerne. De står hver dag over for nye mennesker og skal åbne verden for dem. Fortælle, undervise, lære. Vi ønsker at give faglig inspiration. Folk skal have det sjovt sammen og tænke store tanker, der ikke nødvendigvis giver mening nu og her, men er intuitive, oprørske eller velargumenterede", siger Jens Trandum, der er kommunikationschef i Lærernes a-kasse.

"Det er, når vi taler, at vi begynder at forstå det, vi ved".

Det er marketingsfirmaet Mensch, der står for arrangementerne sammen med a-kassen. De står også bag a-kassens iøjnefaldende annoncer.

De fem personer, som deltagerne kan møde, er Johan Olsen, forsanger i Magtens Korridorer, professor i filosofi Vincent Hendricks, Lars Detlefsen, leder af Filmskolens Manuskriptlinje, professor i psykologi Henrik Høgh-Olesen og dansk mester i 800 meter løb Rikke Rønholt.

"Andre a-kasser markedsfører sig med tv-reklamer, men vi vil hellere være med til at åbne verden på denne måde. Vi har 76.000 medlemmer, der betaler kontingent. Der er 3000 ledige nu, og vi har karriererådgivning, men vi vil også gerne tilbyde mere. Derfor arrangerer vi dette", siger Jens Trandum.

Tilmelding via http://www.facebook.com/arbejderfor.