Idræt
0   4

Rekordstor deltagelse i finalerne i Skole-OL

12.000 elever fra hele lande er i dag draget til Aarhus, hvor der 12.-15. juni afvikles finaler med nye discipliner som sejlsport, bowling og parasport.

Aarhus er fra i dag og frem til fredag rammen for finalerne Skole-OL, og det betyder at en skole - Holme Skole - er base for en Skole-OL-landsby med overnatning og bespisning af 2.800 børn og undervisere fra hele Danmark. I alt ventes 12.000 deltagere fra 4.-7. klasse fra hele landet.

 

I dag skal OL-flammen løbes ind af børn fra Holme Skole og Skole-OL's ambassadører, og der er officiel åbning ved Karim Kaddouran, der er elev på Holme Skole og medlem af Aarhus Kommunes Børn- og Ungebyråd og Børne- og Ungerådmand Thomas Medom (SF), ligesom formanden for Dansk Idrætsforening, DIF, Niels Nygaard, holder åbningstaler.

I dag arrangerer DIF et børneidrætspolitisk topmøde i Ceres Park og Arena, som handler om det aktive børneliv, fællesskaber og samarbejde mellem kommuner og foreninger.

Artiklen fortsætter under banneret

Frem til fredag dyster eleverne i de nye discipliner sejlsport, bowling og parasport, og derudover er der også svømning, bueskydning og mange flere idrætsgrene på programmet.

 

Skole OL's ambassadører

Hver dag tænder Skole-OL's ambassadører Skole-OL-flammen og uddeler medaljer. Ambassadørerne tæller blandt andre Maja Jager - Bueskytte, deltog i OL 2012 i London, Daniel Skaaning - Svømning, deltog i OL 2012 i London, Sara Slott Petersen - atletik, deltog i OL i 2012 og -16 og sølv- samt EM-guldvinder, Daniel Wagner - OL-deltager i Paralympiske lege og guld-, sølv- og bronzevinder, Aja Runge - Roning, Sigter mod OL 2020, Thomas Larsen - Bowling i verdensklasse, Niels Fredborg - tidligere OL-guldvinder.

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.202 andre er allerede tilmeldt