12.000 elever er i Aarhus fra i dag til den 15. juni under Skole-OL.

Rekordstor deltagelse i finalerne i Skole-OL

12.000 elever fra hele lande er i dag draget til Aarhus, hvor der 12.-15. juni afvikles finaler med nye discipliner som sejlsport, bowling og parasport.

Publiceret Senest opdateret

Skole OL'sambassadører

Hver dag tænder Skole-OL's ambassadørerSkole-OL-flammen og uddeler medaljer. Ambassadørerne tæller blandtandre Maja Jager - Bueskytte, deltog i OL 2012 i London, DanielSkaaning - Svømning, deltog i OL 2012 i London, Sara Slott Petersen- atletik, deltog i OL i 2012 og -16 og sølv- samt EM-guldvinder,Daniel Wagner - OL-deltager i Paralympiske lege og guld-, sølv- ogbronzevinder, Aja Runge - Roning, Sigter mod OL 2020, Thomas Larsen- Bowling i verdensklasse, Niels Fredborg - tidligereOL-guldvinder.

 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aarhus er fra i dag og frem til fredag rammen for finalerne Skole-OL, og det betyder at en skole - Holme Skole - er base for en Skole-OL-landsby med overnatning og bespisning af 2.800 børn og undervisere fra hele Danmark. I alt ventes 12.000 deltagere fra 4.-7. klasse fra hele landet.

 

I dag skal OL-flammen løbes ind af børn fra Holme Skole og Skole-OL's ambassadører, og der er officiel åbning ved Karim Kaddouran, der er elev på Holme Skole og medlem af Aarhus Kommunes Børn- og Ungebyråd og Børne- og Ungerådmand Thomas Medom (SF), ligesom formanden for Dansk Idrætsforening, DIF, Niels Nygaard, holder åbningstaler.

I dag arrangerer DIF et børneidrætspolitisk topmøde i Ceres Park og Arena, som handler om det aktive børneliv, fællesskaber og samarbejde mellem kommuner og foreninger.

Frem til fredag dyster eleverne i de nye discipliner sejlsport, bowling og parasport, og derudover er der også svømning, bueskydning og mange flere idrætsgrene på programmet.