Anmeldelse

Stop så det der!

Stop så det der!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Realistisk fortælling om Mia på ti, der ser tre store piger tage mobilen fra en lille dreng. Men hun siger ikke noget. Og det nager! Hun bliver nødt til at handle. Men drengen vil ikke have hjælp fra hende. Hvordan hjælper man en, der bare vil være i ubemærkethed?

Fakta:

Titel: Stop så det der!

Forfatter: Annette Bjørg Koeller

ISBN: 9788763816175

Pris: 149,95 kroner

Sider: 64 sider

Serie: Zoom Ind

Type: Bog

Forlag: Forlaget Forum

Det er en vedkommende bog om et svært moralsk dilemma - om det svære ved at træffe de rigtige etiske valg og sige fra på vegne af andre.

Bogen rummer en fin beskrivelse af et børneunivers, hvor alle ens forkerte handlinger trykker og nager, men måske kræver et alt for stort mod at gøre noget ved.

Miljøbeskrivelserne og persontegningerne giver læseren tilstrækkeligt til at gætte med på handlingen, men samtidig ikke mere, end at man læser med i spænding til sidste side.

Bogen har illustrationer, der viser Mias handlinger og Mias sindstilstand. Bogen anbefales til selvstændig læsning for elever på 8-12 år. Eller læsning og efterfølgende samtale for mindre grupper - for eksempel i undervisning, der har fokus på temaer som mobning og etik.