Anmeldelse

DLF i Sierra Leone

DLF i Sierra Leone

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle gange kommer Afrika lidt tættere på. Jeg elsker den ofte meget autentiske sound i oplysningsfilm om udviklingsarbejde i afrikanske lande. En detalje måske, men den gør sig heldigvis også gældende i filmen om DLF's arbejde med udvikling og styrkelse af Sierra Leone Teachers Union. Og understøtter det vigtige budskab, nemlig at der stadig er tale om en på de fleste punkter helt anden verden end den, vi færdes i herhjemme - både på samfunds- og skoleniveau.

Fakta:

Titel: DLF i Sierra Leone

Type: Dvd

Forlag: Danmarks Lærerforening

Filmen er mest oplagt til lærere/lærerstuderende, som oplæg til debat og for at give et indblik i en del af DLF's arbejde, som normalt ikke får så meget plads ude på lærerværelserne. Måske kan en skarp 9. klasse og i hvert fald en gymnasieklasse også bruge filmen, eventuelt i et forløb om faglige organisationer, demokratiprocesser og internationalt udviklingsarbejde.   

Filmens fokus er uddannelse, efteruddannelse og vejledning af tillidsrepræsentanterne. Hvis ikke man er helt klar over egen rolle, kan man ikke være den støtte og hjælp for kollegerne, som posten indebærer. Må man som tillidsrepræsentant for eksempel være budbringer for sin leder, når en kollega skal have en advarsel eller en fyring? Det diskuterer de sierraleonske tillidsrepræsentanter på en workshop i filmen.

Et lille faktaflop: Bag på coveret står der, at Sierra Leone er på størrelse med Danmark, og i folderen står der, at det er dobbelt så stort ...