Skolenedlæggelser
0   6

Skolestatus 2019

Otte nedlæggelser, 14 sammenlægninger og op til 15 afdelinger, der bliver selvstændige. Det er nogle af ændringerne til næste skoleår, viser Folkeskolens årlige gennemgang af de kommunale skolestrukturer.

To skoler nedlægges

Norddjurs nedlægger Mølleskolen ved Grenaa, og Herning nedlægger Skolen på Sønderager.

14 skoler lægges sammen

Norddjurs lægger otte skoler sammen til tre skoler fordelt på i alt ni matrikler, da den ene skole allerede består af to afdelinger. Også 10. Klasse Center Djursland mister sin selvstændighed, da centret overdrages til uddannelsesaktøren Viden Djurs. Roskilde lægger fire skoler sammen parvis, og i Herning lægges Hammerum Skole og Gjellerupskolen sammen. Her bliver der dog kun tale om en skole på to matrikler, indtil eleverne samles i den nybyggede Lindebjergskolen til januar.

Artiklen fortsætter under banneret

15 afdelinger bliver selvstændige

Halsnæs nedlægger specialskolen Bøgebjergskolen under Hundested Skole. Eleverne skifter til det nye specialtilbud Lillebjerg Skole, mens Hundested Skole fortsætter på én matrikel. Samtidig deles Arresø Skole op i de oprindelige skoler i Magleblik og Ølsted. I Odsherred bliver afdelingerne Højby og Vig under henholdsvis Nordskolen og Sydskolen selvstændige. De to moderskoler fortsætter med flere matrikler. På Lolland bliver to skoler formentlig til syv selvstændige skoler, hvoraf de fem får hver én matrikel. I Haderslev bliver to skoler opdelt i skoler fra 0. til 6. klasse og skoler fra 7. til 9. klasse, så de to skoler bliver til fire. Beslutningen er blevet truffet af byrådet i denne uge. Samlet set bliver 15 afdelinger således til selvstændige skoler.

Seks afdelinger nedlægges

Enten til august eller i løbet af det kommende skoleår mister fem skoler i alt seks afdelinger. Fire af dem skyldes, at en anden afdeling på skolen er blevet bygget ud til at rumme flere elever. I nogle tilfælde har det været planen at samle skolerne siden sammenlægningen. Der kan komme en nedlæggelse mere, hvis politikerne på Lolland i juni beslutter at lukke Dannelunde under Vestskolen.

Det går også den anden vej. I Herning genåbner Holtbjergskolen, der blev nedlagt i 2015, som afdeling under Herningsholmskolen, og Brændgårdskolen overtager en talentklasserække i idræt og musik fra Skolen på Sønderager og bliver dermed til en skole på to matrikler.

En ny folkeskole

København åbner en ny skole på Sluseholmen. Skolen bygges op nedefra og får i første omgang til huse i pavilloner, indtil den nybyggede skole står klar ved årsskiftet 2023/2024.

To nye specialskoler

Hørsholm og Halsnæs åbner hver en specialskole.

Kilde: Lærerkredsene i DLF.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ