Madkundskab
0   3

Verninge Skole vinder DM i Madkundskab

6.A fra Verninge Skole løb med sejren til DM i Madkundskab 2019. Velsmagende retter og et selvskrevet eventyr om kartoflens rejse sikrede dem førstepladsen.

Til jubel og guldkonfetti blev 6.A fra Verninge Skole på Fyn kåret som vindere af DM i Madkundskab 2019. Årets tema "Brug Knolden" havde kartoflen som hovedingrediens, og her serverede eleverne fra Verninge Skole blandt andet en råsyltet kartoffel og en "sindssyg god burger", som dommer og kok John Kofod kaldte den. Imens fortalte eleverne et selvskrevet eventyr om kartoflens rejse fra 1500-tallets Sydamerika til nutidens moderne bord. 

Ud over hæderen vinder 6.a fra Verninge Skole en særlig madkundskabsdag i et af madværkstederne på Kold College i Odense, hvor DM i Madkundskab i år blev afholdt.

I alt er ti klasser fra hele landet blevet udtaget til at deltage i DM i Madkundskab 2019. 

De 10 udvalgte klasser blev i år

Verninge Skole 6.A
Bankagerskolen 7. X
Borup Skole 6.D
Resenbro Skole 6. klasse
Vitaskolen Bohr 7.-9. klasse
Poulstrup Friskole 7. klasse 
Sct. Mariæ Skolen 6. klasse 
Uglegårdsskolen-Team Ugle
Ærø Friskole valghold 6.-9. klasse
Thorsager Skolen 6.a

 

Artiklen fortsætter under banneret

 

 

 

 

 

 

 

Nye priser

For første gang kårede DM i Madkundskab også "Bedste Måltidsramme" og "Bedste Ide". Prisen for Bedste måltidsramme gik til 7. klasse fra Poulstrup Friskole og deres stand, der var forvandlet til Café Den Heldige Kartoffel, hvor der blandt andet blev serveret en milkshake. Prisen for Bedste Idé gik til 6. klasse fra Resenbro Skoles der tog dommerne jorden rundt og præsenterede Frankrings, Chiles og Irlands madkultur - alle med kartoflen som centrum. 

Om DM i Madkundskab

DM i Madkundskab arrangeres af Madkamp, som er et samarbejde mellem Madkulturen og en række professionshøjskoler, der støttes af Nordea-fonden.

I år er dommerne til DM i Madkundskab Marie Ejlertsen fra Skiftekær Økologi, Jon Edlund, der var en af finalisterne i "Den Store Bagedyst", forsker Susanne Højlund fra Aarhus Universitet, kok og medstifter af Madkamp John Kofod og lektor i Madkundskab ved UCSYD Connie Frerks.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
671 andre er allerede tilmeldt