Ud over hæderen vandt 6.a fra Verninge Skole har en særlig madkundskabsdag i et af madværkstederne på Kold College, hvor DM i Madkundskab i år blev afholdt.

Verninge Skole vinder DM i Madkundskab

6.A fra Verninge Skole løb med sejren til DM i Madkundskab 2019. Velsmagende retter og et selvskrevet eventyr om kartoflens rejse sikrede dem førstepladsen.

Publiceret Senest opdateret
Ti klasser deltog i finalen til DM i Madkundskab, hvor de præsenterede dommerne for en række retter med kartoflen som hovedingrediens.

De 10 udvalgte klasser blev i år

Verninge Skole 6.A
Bankagerskolen 7. X
Borup Skole 6.D
Resenbro Skole 6. klasse
Vitaskolen Bohr 7.-9. klasse
Poulstrup Friskole 7. klasse 
Sct. Mariæ Skolen 6. klasse 
Uglegårdsskolen-Team Ugle
Ærø Friskole valghold 6.-9. klasse
Thorsager Skolen 6.a

Om DM iMadkundskab

DM i Madkundskab arrangeres af Madkamp, som er et samarbejdemellem Madkulturen og en række professionshøjskoler, derstøttes af Nordea-fonden.

I år er dommerne til DM i Madkundskab Marie Ejlertsen fraSkiftekær Økologi, Jon Edlund, der var en af finalisterne i "DenStore Bagedyst", forsker Susanne Højlund fra Aarhus Universitet,kok og medstifter af Madkamp John Kofod og lektor i Madkundskab vedUCSYD Connie Frerks.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til jubel og guldkonfetti blev 6.A fra Verninge Skole på Fyn kåret som vindere af DM i Madkundskab 2019. Årets tema "Brug Knolden" havde kartoflen som hovedingrediens, og her serverede eleverne fra Verninge Skole blandt andet en råsyltet kartoffel og en "sindssyg god burger", som dommer og kok John Kofod kaldte den. Imens fortalte eleverne et selvskrevet eventyr om kartoflens rejse fra 1500-tallets Sydamerika til nutidens moderne bord. 

Ud over hæderen vinder 6.a fra Verninge Skole en særlig madkundskabsdag i et af madværkstederne på Kold College i Odense, hvor DM i Madkundskab i år blev afholdt.

I alt er ti klasser fra hele landet blevet udtaget til at deltage i DM i Madkundskab 2019. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nye priser

For første gang kårede DM i Madkundskab også "Bedste Måltidsramme" og "Bedste Ide". Prisen for Bedste måltidsramme gik til 7. klasse fra Poulstrup Friskole og deres stand, der var forvandlet til Café Den Heldige Kartoffel, hvor der blandt andet blev serveret en milkshake. Prisen for Bedste Idé gik til 6. klasse fra Resenbro Skoles der tog dommerne jorden rundt og præsenterede Frankrings, Chiles og Irlands madkultur - alle med kartoflen som centrum.