Dansk
0   11

Danskfagets nestor fylder 75

Er der nogen, der elsker det danske sprog, er det Jens Raahauge. Det danske sprog i al dets bevægelighed og finurlighed har været hans domæne i en menneskealder. Den 26. marts 2019 fylder Jens Raahauge 75 år.

Fortæller, forfatter og foredragsholder, men for mange er Jens Raahauge også kendt som formand, fordi han i årtier var Dansklærerforeningens formand for folkeskolesektionen. Formand er han stadig, men nu for bestyrelsen i Dansklærerforeningens Hus, idet han har givet tøjlerne i folkeskolesektionen videre til den næste generation af dansklærere.

Det betyder ikke, at Jens Raahauge hviler på laurbærrene. Jens Raahauge arbejder til stadighed utrætteligt for litteratur og sprog, for danskfaglighed og nordisk sprogfællesskab i forskellige former. Blandt andet sidder han i bedømmelseskomitéen for Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris og er formand i tænketanken Sophia (tænketank for pædagogik og dannelse).

Han skriver stadig skarpe klummer på folkeskolen.dk, hvor han i lige mål revser sprogmisbrug og skolepolitiske skæverter og roser pædagogisk, didaktisk og sproglig praksis.

Artiklen fortsætter under banneret

Jens Raahauge var i 17 år skoleleder i Helsingør og Fredensborg. Han blev uddannet skolelærer i midten af 70'erne og har gennem tiden stået bag et utal af bøger, anmeldelser, radioudsendelser, artikler og klummer. Han er et varmt, nysgerrigt og vidende menneske, der går ind for diskussionen, debatten og dialogen. Han har engang sagt: »Jeg tror på en herredømmefri samtale - at man går i dialog med sine medmennesker, selv om man reelt har muligheden for at tromle dem. At blive tromlet ned er den sikreste måde ikke at udvikle sig på«.

Må Jens Raahauge fortsætte de herredømmefri samtaler i mange år fremover. Vi har brug for dem. Og for ham.

På vegne af Dansklærerforeningens Hus Camilla Larsen Schmidt


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.268 andre er allerede tilmeldt