Mølleskolen er gået sammen med kulturskolen om at investere i instrumenter og musiklokale.

Ry: Massiv investering i musik virker

Sidste år valgte syv elever musik som valgfag på Mølleskolen i Skanderborg. I år har 70 elever valgt musik. Skolen har købt instrumenter og indrettet lokaler, men har svært ved at skaffe musiklærere.

Publiceret
Musiklokalerne skal bruges både i og uden for skoletiden.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

10. januar i år trillede en varevogn fra Bjørnholt Musik op til det gamle bibliotek ved siden af Mølleskolen i Ry i Skanderborg Kommune og læssede elguitarer og akustiske guitarer og andre instrumenter af.

Skolen har fået vakt udskolingselevernes interesse for musik, og det kræver investeringer. Og dem er skoleleder Kristian Toft klar til at finde.

"Det er en satsning. Vi vil gerne have musik op at stå. Vi har lånt det gamle bibliotek, hvor vi vil lave øvelokaler, som de unge mennesker også kan låne i fritiden. Ry er et sted, hvor de unge typisk har spillet badminton eller håndbold, men nu skal der også være fokus på musik", siger Kristian Toft.

Derfor har han søgt efter musiklærere og brugt 50.000 kroner på instrumenter.

"Jeg har 500 unge mennesker i udskolingen, og vi har ikke haft et musiktilbud før. Vi er på forkant, for nu kommer det nye skoleforlig, og der skal vi tilbyde praktisk-musiske valgfag", siger han.

Ny musiklærerformand: "Musik er et benhårdt fag" 

I 2017 blev 85 procent af musiktimerne i gennemsnit over landet gennemført af en lærer med undervisningskompetence i faget. Men Kristian Toft har haft svært ved at tiltrække musiklærere til skolen, og derfor har han valgt at ansatte to timelærere i stedet.

"Jeg har ansat en pensioneret lærer fra den skole, jeg var på i Silkeborg. Det er en musiklærer, der er hamrende god til det. Vi mangler musiklærere. Det er simpelthen svært at finde kvalificerede musiklærere. Jeg har søgt efter dem i halvandet år nu, men ikke fundet en endnu", siger han.

Skolen prioriterer, at der kan være delehold i musik, så der er timer med to lærere. Og han glæder sig over, at satsningen har virket.

"Der er jo åbenbart mange, der gerne vil spille musik. Det er lykkes for os. Vi har valgfag på 7. 8. 9. årgang, og der rigtig mange, der har valgt det".

Musiklokalerne er blevet indrettet i samarbejde med Kulturskolen. De har været med til at betale for instrumenterne, og kommer også til at bruge lokalerne i Ry.