Lærerfyringer
1   11

Norddjurs Kommune fyrer en tiendedel af lærerne

31 lærere i Norddjurs Kommune svarende til en tiendedel af de fastansatte bliver netop nu varslet fyret. Derudover forsvinder også et stort antal midlertidige stillinger, oplyser Djurs Lærerforenings formand Lisbeth Bøwes.

I erkendelsen af, at Norddjurs Kommune er i en meget vanskelig økonomisk situation har byrådet lagt et budget med både ny skolestruktur og besparelser på 9,4 millioner kroner på skoleområdet i 2019 og 27,9 millioner kroner i 2020. Det medfører afskedigelse af godt 30 fastansatte lærere i en kommune, hvor der er 330 personer på lærer-overenskomst. De fleste afskedigelser sker på Mølleskolen, som bliver lukket til sommer.

"Djurs Lærerforening pointerer, at en sådan reduktion vil få en massiv betydning for arbejdsmiljøet blandt de nuværende lærere, og det vil i sidste ende have meget bekymrende indflydelse på skolernes mulighed for at levere en kvalificeret undervisning fremadrettet", siger kredsformand i Lisbeth Bøwes i en pressemeddelelse og forudser, at det vil blive langt vanskeligere at give alle elever det rigtige tilbud inden for Folkeskolelovens rammer.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er dyrt at være fattig. Det er det i kroner og øre. Men det kan blive meget, meget mere dyrt, når økonomiske katastrofeopbremsninger på denne måde rammer en samfundsmæssig kerneopgave, som kvaliteten af den skolegang, der fremover tilbydes børn og unge i Norddjurs Kommune", lyder det fra Lisbeth Bøwes.   

Norddjurs Kommune og Djurs Lærerforening har på forhånd indgået en forflyttelsesaftale, som betyder, at de lærere, som er berørt af fyringsrunden, vil blive tilbudt de stillinger, der kan opstå i de kommende måneder.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ