Tyggegummi beiget med A-vitamin skal bekæmpe fejlernæring

Tyggegummi skal bekæmpe fejlernæring

Tyggegummi beriget med vitaminer og mineraler skal kurere fejlernæring og usund levevis. Det gælder både i de vestlige lande og den tredje verden. Et dansk firma er klar med tyggegummi beriget med A-vitamin.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvert år dør 3,5 millioner børn og mødre på grund af fejlernæring, som primært skyldes mangel på A-vitaminer fra kød, fisk og grøntsager. 500 skolebørn fra et slumområde i den kenyanske hovedstad Nairobi har afprøvet det danske tyggegummi tilsat A-vitamin. Det skriver Børsen.

"80 procent af børnene var meget positive over for at indtage Gumlinks A-vitamin tyggegummi som et supplement til den daglige kost", siger Henrik Jespersen, direktør i Gumlink, til Børsen.

Undersøgelsen er foretaget af det uafhængige, kenyanske forskningsinstitut Kemti på vegne af Gumlink.

Livsvigtige vitaminer

Op mod 250 millioner børn lider af mangel på vitamin A. De eksisterende fødevareprogrammer, som skal afhjælpe problemet, når kun ud til 70 procent af befolkningen.

"Der er derfor behov for innovative løsninger i kampen mod fejlernæring, og ved at give børnene i slum-kvarterer A-vitaminberiget tyggegummi som supplement til den daglige kost kan børnene få de livsvigtige vitaminer, som de har brug for. Og samtidig er det let at distribuere A-vitamin-tygge-gummiet til et større antal børn", siger Henrik Jespersen.

Den danske virksomhed Gumlink har som den eneste producent i verden patent på en særlig fremstillingsmåde, som gør, at vitaminer og -mineraler overlever og kommer intakte ud af produktionsprocessen.