Anmeldelse Dansk indskoling
0   30

Snup en leg i dansk i indskolingen

Her er der masser af ideer til forskellige lege og danskfaglige aktiviteter i indskolingen. Bøgerne er enkelt og overskueligt opbygget, så det er nemt for læreren at gå til, og kræver ikke megen forberedelse.

Dansk i bevægelse

Fakta


Titel
Dansk i bevægelse

Forfatter
Louise Bach Jeppesen, Kate Borland

Pris
185

Sider
60

Forlag
Special-pædagogisk forlag


Titel
Dansk i bevægelse 2

Forfatter
Louise Bach Jeppesen, Kate Borland

Pris
185

Sider
60

Forlag
Special-pædagogisk forlag

"Dansk i bevægelse" består af to små hardbackbøger. Den første blev udgivet i 2017, den anden er helt ny. Begge bøger er inddelt i fem danskfaglige emner. Fælles for dem er emnerne om de 120 ord, ordklasser og stavelser. I den første bog er der desuden emner om rim og vokaler, og i den anden bog handler de nye emner om sætninger og ordkendskab. Selv om det ikke direkte fremgår, tænker jeg, at den første bog mest er tiltænkt de yngste i indskolingen, og toeren mere retter sig mod 2. og 3. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Bøgerne er opbygget sådan, at der på hver side gennemgås en aktivitet. I første bog er der således 50 forskellige aktiviteter fordelt på 50 sider. I den anden bog er der 47 aktiviteter.

I oversigtsform vises på hvert opslag, hvilke materialer der skal bruges, hvordan klassen skal inddeles, og hvad læreren skal have forberedt. Herefter forklares kort og præcist, hvad aktiviteten går ud på, og hvilke variationsmuligheder der er. Desuden er der til hver leg eller aktivitet et fotografi eller en illustration. Nederst på hver side er markeret, hvilket af de fem emner aktiviteten træner. Eksempelvis kan man om aktivitet 24 i den første bog læse, at klassen skal inddeles i grupper, at der ingen materialer kræves, at der ingen forberedelse er, og ganske kort beskrives så, hvad man skal gøre. Desuden er der forslag til variationsmuligheder.

Bøgerne er meget overskueligt opbygget, de fleste aktiviteter ser ikke ud til at kræve den store forberedelse, og materialerne, der skal bruges - for eksempel kridt og ærteposer - findes allerede på skolen.

Med materialet er der rig mulighed for nemt og hurtigt at skabe variation og bevægelse i den danskfaglige undervisning i indskolingen. Anbefales som en slags opslags- og inspirationsbog til alle indskolingens dansklærere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.105 andre er allerede tilmeldt