Overenskomst
0   3

Uddannelsesforbundet: Derfor varsler vi strejke

Sprogskoleejeren FOAS vil ikke forhandle overenskomst, før al beskyttelse af forberedelsestid og pauser bliver fjernet, siger Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan. Derfor har forbundet nu varslet strejke og blokade.

"FOAS vil ikke indgå i reelle overenskomstforhandlinger om hverken løn eller andre vilkår, medmindre de først får indfriet et ultimativt krav om, at alle bestemmelser om tid til forberedelse, pauser, varsler med mere bliver fjernet og erstattet af lederens suveræne ret til at bestemme over arbejdstiden", siger Hanne Pontoppidan i en pressemeddelelse i anledning af, at forbundet har varslet strejke for de ansatte undervisere på AOF Nordvest i Holbæk, AOF Nord Frederikshavn Sprogcenter, Lærdansk Ringsted og Lærdansk Syddjurs. 

"Vi kan hverken acceptere den måde at forhandle på eller acceptere at indgå en aftale, som vi med sikkerhed ved, at vores medlemmer ikke vil have. Vi ser nu ikke anden udvej end at varsle strejke i håb om, at dét vil føre til reelle forhandlinger eller til, at Forligsinstitutionen finder en løsning, som begge parter kan acceptere", lyder det fra Hanne Pontoppidan.

Artiklen fortsætter under banneret

Strejken er varslet til at træde i kraft den 14. januar. Men inden da vil Forligsinstitutionen indkalde parterne, og forligsmanden har mulighed for at udsætte konflikten i 14 dage.

Lærernes Centralorganisation har udsendt blokadevarsel, og det medfører, at ingen medlemer af Uddannelsesforbundet, Danmarks Lærerforening eller Frie Skolers Lærerforening må søge job eller lade sig ansætte på FOAS' sprogcentre, så længe konflikten varer.

Direktør i AOF Danmark og formand for FOAS John Meinert Jacobsen mener, at konflikten er opstået, fordi Uddannelsesforbundet har indgået en overenskomst med en anden arbejdsgiver, A2B, som er bedre for arbejdsgiverne på arbejdstidsområdet.

"LC og Uddannelsesforbundet har bidraget til at forvride konkurrencen imellem A2B og de organisationer, der er tilknyttet FOAS", siger han.

Hanne Pontoppidan er helt uenig med FOAS's formand i, at aftalen med A2B er mere lempelig. 

"Den overenskomstaftale LC har indgået med A2B svarer prismæssigt til den aftale, FOAS og LC har indgået. Så det er ikke rigtigt, når John Meinert Jacobsen skriver, at den er mere lempelig", siger hun.

"Vi har mødtes med tillidsrepræsentanterne, der har drøftet det med medlemmerne. De ønsker ikke den A2B-aftale overført til FOAS-området".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.357 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks