Lars Holmboe på Lærerforeningens kongres i København i sidste uge.

Lærer i arbejdstidskommissionen stiller op til DLF-valg

Det ene lærermedlem af den arbejdstidskommission, der netop har taget fat på arbejdet med at analysere lærernes arbejdstid, Lars Holmboe fra Vejle, har offentliggjort, at han stiller op til valget til Lærerforeningens hovedstyrelse om et år.

Publiceret

Hovedstyrelsesvalg

Hovedstyrelsesvalget udskrives senstden 20. oktober 2019 i fagbladet Folkeskolen. Den 15.november 2019 er sidste frist for at stille op som kandidat. Valgetforegår som urafstemning, hvor hvert stemmeberettiget medlem råderover 18 stemmer - én til hver af de pladser, der skalbesættes. Valget gælder for perioden 2020 til og med 2023.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lars Holmboe er lærer på Mølholm Skole i samfundsfag, historie, kristendomskundskab og musik p.t. med et 80 procents skema.

Han blev engageret i det faglige arbejde efter 2013, hvor han så, hvordan lovindgrebet påvirkede nogle af hans kolleger så meget, at de faktisk ikke orkede lærerjobbet mere.

"Det var meget forskelligt, hvordan forskellige lærere reagerede på det - men jeg kunne jo se, at nogle af dem, der blev ramt hårdest, var nogle af dem, jeg havde set som faglige fyrtårne, og det ser jeg som et kæmpe tab for folkeskolen".

Tillidsvalgt og meningsdanner

Som nyvalgt tillidsrepræsentant blev han for fire år siden opmærksom på Lærerforeningens og Ceveas meningsdanneruddannelse, og selvom den egentlig ikke er beregnet for tillidsvalgte, fik han lov at komme med.

"Jeg var allerede meget engageret i at skrive, blandt andet på Facebook. Men på meningsdanneruddannelsen fik jeg virkelig lært at fokusere mine holdninger, så andre også kunne få glæde af dem", fortæller Lars Holmboe.

Da han så også kom ind i kredsstyrelsen i Vejle Lærerkreds oplevede han, at man som lærer faktisk kan komme igennem med sine holdninger og påvirke den politiske proces lokalt via DLF, og det gav ham blod på tanden til at stille op til hovedstyrelsen næste år.

Han havde lige fået kredsstyrelsens opbakning til dén ide, da han helt uventet blev ringet op og spurgt, om han ville være med i arbejdstidskommissionen.

Ny lærer i arbejdstidskommissionen: Alle kan ikke blive tilfredse 

"Det var jeg meget beæret over, og når sådan noget sker, må man jo gribe chancen", siger han og erkender, at kommissionsarbejdet kan ende med at placere hans bagdel i klaskehøjde netop på det tidspunkt, hvor der skal stemmes til hovedstyrelsesvalget.

Arbejdet i kommissionen sætter også nogle begrænsninger på, hvor meget han kan ytre sig offentligt om lærernes arbejdsforhold i den periode, hvor kommissionen arbejder.

Aalborg har kandidat klar til hovedstyrelsen