Hovedstyrelsesvalg 2019
0   52

Lærer i arbejdstidskommissionen stiller op til DLF-valg

Det ene lærermedlem af den arbejdstidskommission, der netop har taget fat på arbejdet med at analysere lærernes arbejdstid, Lars Holmboe fra Vejle, har offentliggjort, at han stiller op til valget til Lærerforeningens hovedstyrelse om et år.

Lars Holmboe er lærer på Mølholm Skole i samfundsfag, historie, kristendomskundskab og musik p.t. med et 80 procents skema.

Artiklen fortsætter under banneret

Han blev engageret i det faglige arbejde efter 2013, hvor han så, hvordan lovindgrebet påvirkede nogle af hans kolleger så meget, at de faktisk ikke orkede lærerjobbet mere.

"Det var meget forskelligt, hvordan forskellige lærere reagerede på det - men jeg kunne jo se, at nogle af dem, der blev ramt hårdest, var nogle af dem, jeg havde set som faglige fyrtårne, og det ser jeg som et kæmpe tab for folkeskolen".

Hovedstyrelsesvalg

Hovedstyrelsesvalget udskrives senst den 20. oktober 2019 i fagbladet Folkeskolen. Den 15. november 2019 er sidste frist for at stille op som kandidat. Valget foregår som urafstemning, hvor hvert stemmeberettiget medlem råder over 18 stemmer - én til hver af de pladser, der skal besættes. Valget gælder for perioden 2020 til og med 2023.

Tillidsvalgt og meningsdanner

Som nyvalgt tillidsrepræsentant blev han for fire år siden opmærksom på Lærerforeningens og Ceveas meningsdanneruddannelse, og selvom den egentlig ikke er beregnet for tillidsvalgte, fik han lov at komme med.

"Jeg var allerede meget engageret i at skrive, blandt andet på Facebook. Men på meningsdanneruddannelsen fik jeg virkelig lært at fokusere mine holdninger, så andre også kunne få glæde af dem", fortæller Lars Holmboe.

Da han så også kom ind i kredsstyrelsen i Vejle Lærerkreds oplevede han, at man som lærer faktisk kan komme igennem med sine holdninger og påvirke den politiske proces lokalt via DLF, og det gav ham blod på tanden til at stille op til hovedstyrelsen næste år.

Han havde lige fået kredsstyrelsens opbakning til dén ide, da han helt uventet blev ringet op og spurgt, om han ville være med i arbejdstidskommissionen.

"Det var jeg meget beæret over, og når sådan noget sker, må man jo gribe chancen", siger han og erkender, at kommissionsarbejdet kan ende med at placere hans bagdel i klaskehøjde netop på det tidspunkt, hvor der skal stemmes til hovedstyrelsesvalget.

Arbejdet i kommissionen sætter også nogle begrænsninger på, hvor meget han kan ytre sig offentligt om lærernes arbejdsforhold i den periode, hvor kommissionen arbejder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ