Friskoler
1   2

Privatskoler erkender: Ja, vi udskriver elever med diagnoser

Privatskoler udskriver i et vist omfang elever på grund af et handicap. Det erkender formanden for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr, over for Netavisen Pio, som har sat fokus på emnet. Han mener dog, at omfanget er meget beskedent. ”Naturligvis er der ting, som nogen frie grundskoler har svært ved at rumme, fordi man på en lille enhed ikke har ekspertise i alle mulige diagnoser. Så hvis man skal tage barnets tarv alvorligt – hvis man for eksempel ikke har en lærer med udpræget viden om ADHD-børn - så vil et ADHD-barn ikke kunne få en skolegang, der er optimalt i forhold til dét handicap”, siger Karsten Suhr. I den situation er det ansvarligt åbent og ærligt at sige til forældrene, at de kan få et bedre tilbud til deres søn på en anden skole, mener Karsten Suhr og understreger, at udskrivningen af en handicappet elev fra en privatskole aldrig sker af økonomiske årsager.

 

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.370 andre er allerede tilmeldt